back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

‘’ Η Ρωσία δεν θα πουλήσει πετρέλαιο που υπόκειται στο δυτικό πλαφόν τιμής ακόμη κι αν χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή’’ διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ. Συμπλήρωσε ότι η απόφαση των G7 και της Αυστραλίας να επιβάλλουν πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης ‘’αντιβαίνει τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου, θα αποσταθεροποιήσει τις αγορές και θα προκαλέσει έλλειψη προσφοράς’’.. 

Την ίδια ώρα, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να διατηρήσουν το καθεστώς μειωμένης παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που είχαν αποφασίσει τον Οκτώβριο.  

Διαβεβαιώσεις ότι παρά την ενεργειακή κρίση ‘’η Ευρώπη είναι ασφαλής για τον χειμώνα’’ παρείχε η Πρόεδρος της κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, συμπλήρωσε ωστόσο ότι ‘’οι υψηλές τιμές ενέργειας επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας’’. 

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς θα έχει στην Τρίπολη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιάσει στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Πελοπόννησο . 

Την Τρίτη, 6 του μήνα ο κ Μητσοτάκης μεταβαίνει στην Αλβανία προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων, στο περιθώριο της οποίας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί ελληνικά μειονοτικά χωριά, 31 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού, στα ελληνικά χωριά της Νότιας Αλβανίας. 

Διήμερη επίσκεψη στην Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί σήμερα και την Τρίτη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με πρώτο σταθμό την Φλώρινα.  

Το κέντρο υγείας Καλυβίων θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.  

Τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη επισκέφθηκε σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τόνισε την ‘’ανάγκη εξασφάλισης της απαραίτητης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση των ανασκαφών καθώς και την ενίσχυση του προσωπικού στις εγκαταστάσεις του μνημείου’’.  

Ανοίγει ο β’ κύκλος κινητικότητας για το 2022 στο Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα hr.apografi.gov.gr, για συνολικά δέκα θέσεις σε έως και τρεις φορείς. 

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες για το καλάθι των παιχνιδιών..  

68.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.     

131.6 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν από σήμερα έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου σε περίπου 291 χιλιάδες δικαιούχους του e ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. 

Σε εγρήγορση κάλεσε τους συναδέλφους του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι «η αύξηση του βαθμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως». 

Δίωρες στάσεις εργασίας εννέα με 11 το πρωί ξεκινούν οι δικαστικοί υπάλληλοι ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών’’.  

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, αναγκαστικού εγκλεισμού και μαστροπείας 19χρονης από την Ηλιούπολη, με φερόμενο δράστη 39χρονο εν ενεργεία αστυνομικό. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ότι ο πατέρας της 19χρονης τη βίαζε επί σειρά ετών όταν ήταν ανήλικη.   

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη έλαβε ο 25χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 19χρονης συντρόφου του στον Πειραιά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαϊνης. 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα νησιά Φίτζι και στο σύμπλεγμα της Σαμόα, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.  

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 1, 5, 15, 29, 43 και τζόκερ το έξι. Περισσότερα από 6,5 εκ ευρώ μεταφέρονται στην κλήρωση της Τρίτης. 

Στην αθλητική επικαιρότητα…   

Για το πολύτιμο εισητήριο στους προ-ημιτελικούς του παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ αναμετρώνται: 

Στις 17.00 Ιαπωνία – Κροατία και στις  

21.00 Βραζιλία – Νότια Κορέα 

Την Κυριακή στους ‘’8’’ της διοργάνωσης πέρασαν Αγγλία και Γαλλία 

Το Σάββατο κλείδωσαν στους ‘’8’’ Ολλανδία και Αργεντινή  

Η Αγγλία ισοπέδωσε με 3 – 0 τη Σενεγάλη και κλείδωσε στους ‘’8’’ της διοργάνωσης  

Νωρίτερα, η Γαλλία επιβλήθηκε 3 –1 της Πολωνίας και πέρασε στους προ ημιτελικούς του Μουντιάλ.  

Και ο καιρός…     

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα