back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που πυροβόλησε σε καταδίωξη 16χρονο-Δακρυγόνα και μολότοφ στην Καμάρα

Διαβάστε επίσης

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο ανήλικος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης σφαίρας από το κεφάλι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται.

Υπενθυμίζεται ότι η καταδίωξη ξεκίνησε, όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ο ανήλικος έβαλε καύσιμα σε βενζινάδικο και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στην Καμάρα όταν άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία οδό για το σημερινό περιστατικό. Είχε προηγηθεί κάλεσμα για συγκέντρωση στο χώρο λίγο πριν από τις 8 μμ και σύμφωνα με την Αστυνομία περισσότερα από 1500 άτομα συμμετείχαν στην πορεία με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Λίγα λεπτά με την έναρξή της, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ αναποδογύρισαν κάδους στο οδόστρωμα κι έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το κέντρο της πόλης μέσω της οδού Αγίας Σοφίας,Τσιμισκή Αριστοτέλους και Μητροπόλεως και επέστρεψαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας όπου διαλύθηκαν.

Στην διαδρομή κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ενώ μια ομάδα ατόμων αποκόπηκε από το κυρίως σώμα της πορείας και κινήθηκε προς την παραλιακή λεωφόρο.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 6 ατόμων.

Στην Αθήνα

Ένταση επικράτησε αργά απόψε στα Εξάρχεια όπου περίπου 120 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Μεσολογγίου για να διαμαρτυρηθούν για τον πυροβολισμό του 16χρονου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΓΑΔΑ περίπου στις 9:25 μια ομάδα ατόμων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην συμβολή των οδό Ζωοδόχου Πηγής και Διδότου

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. για την καταδίωξη και τον τραυματισμό του 16χρονου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι ο ανήλικος οδηγός, αγνοώντας τις εντολές των αστυνομικών, ενεργούσε με επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ.Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους.

Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ.

Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».

Ένταση έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε γύρω στις τέσσερις το απόγευμα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του 16χρονου. Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών βγαίνοντας από το νοσοκομείο κινήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και άρχισαν να πετούν προς το μέρος τους καρέκλες από τα γειτονικά καταστήματα, πλαστικά τάσια από τροχούς αυτοκινήτων και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Δημήτρης Πέρρος, AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα