back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πράσινο φως από το Γιούρογκρουπ για τα μέτρα συνολικού ύψους σχεδόν 6 δισ. ευρώ και την εκταμίευση της όγδοης και τελευταίας δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από αγορά ελληνικών ομολόγων. Η παρέμβαση αναμένεται να μειώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 5,2 δισ. ευρώ.

Το Eurogroup “αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για “σημαντική στιγμή που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου και δικαιώνει μία αποτελεσματική πολιτική”. Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα”. υπογράμμισε.

Βαρύ το πένθος στις Σέρρες μετά το χθεσινή έκρηξη στο 9ο Δημοτικό σχολείο και τον τραγικό θάνατο ενός παιδιού 11 ετών.

Εντολή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα. Επίσης ο Εισαγγελέας Σερρών έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες για την έκρηξη.

Την ίδια ώρα ευθύνες αποδίδονται ένθεν κακείθεν.

«Έγινε ένα έργο με ευθύνη του δήμου για το οποίο διαφωνούσα, » δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

Έξαλλος δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επιρρίπτοντας ευθύνες στον εργολάβο που πραγματοποιούσε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος , χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, κάτι που -όπως είπε- απαγορεύεται ρητά από την μεταξύ τους σύμβαση, αλλά και στον διευθυντή του σχολείου ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα, χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου. Όπως είπε, θα κινηθεί νομικά κατά και των δύο.

Από την έκρηξη στο σχολείο τραυματίστηκαν άλλοι δυο μαθητές. Θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι

Κλειστό θα παραμείνει για τις επόμενες ημέρες το σχολείο ενώ όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο δεν θα λειτουργήσουν έως την ημέρα της κηδείας.

Πολύ αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των 14ων χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κλειστός ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”. Σε λίγη ώρα έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στα Προπύλαια. Στις έξι στο ίδιο σημείο η συγκέντρωση -διαδήλωση τιμής μνήμης και αγώνα. Περισσότερα στο site του σταθμού μας στο athina984.gr

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και έλαβε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε χθες τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο αστυνομικός οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ ο 16χρονος Ρομά. Επεισόδια χθες το βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ένταση επικράτησε έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, κατά την μεταγωγή του αστυνομικού μεταξύ ομάδων ρομά και αστυνομικών ενώ υπήρξε μία προσαγωγή.

Διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα. Το απόγευμα ηυ συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα.

Διαγράφονται από το υπουργείο Υγείας τα διοικητικά πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19. Περισσότερα θα βρείτε στο site του σταθμού μας 3w.athina984.gr

Τα επόμενα βήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο των εργαζομένων στο Δημόσιο, εξετάζει αυτή την ώρα το 38ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και θα ολοκληρωθεί μεθαύριο με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης.

Νέα «σελίδα» για τον εθελοντισμό στην πόλη ανοίγει από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων με την ανακοίνωση του προγράμματος «Συμμετέχουμε». Η δημοτική αρχή στοχεύει στην αφύπνιση της εθελοντικής συνείδησης, στην καταγραφή του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και στην κατάρτιση και εκπαίδευση μιας νέας γενιάς εθελοντών. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να γίνουν συμμέτοχοι στην πρωτοβουλία μας και να ενεργοποιηθούν σε δράσεις που αφορούν την κοινωνία, το κλίμα ή τη γειτονιά μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023. Έτσι την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Την Πέμπτη 22 του μήνα θα καταβληθούν οι συντάξεις από ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα ταμεία ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε μονό αριθμό ενώ την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εκείνες των ίδιων ταμείων που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα