back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ο επίλογος της ανείπωτης χθεσινής τραγωδίας στις Σέρρες γράφεται αυτήν την ώρα καθώς κηδεύεται ο 11χρονος μαθητής που σκοτώθηκε από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο που σημειώθηκε στο 9ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής ενώ άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν. Εντολή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την έκρηξη, έχει δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα. Επίσης ο Εισαγγελέας Σερρών έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες για την έκρηξη.

Θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του ενός τραυματία μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι.

Προσυγκεντρώσεις από αυτήν την ώρα για τα 14 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο σημείο της δολοφονίας και γύρω από την πλατεία Εξαρχείων. Άνοιξαν νωρίτερα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς υπήρχε σε εξέλιξη η πορεία μαθητών και φοιτητών. Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία με εκκίνηση από τα Προπύλαια.

Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί ενώ κλειστός είναι ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο. Στις εννέα το βράδυ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση τιμής και μνήμης στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, ζήτησε και έλαβε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε χθες τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ηρεμία επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην Μεσογείων όπου νωρίτερα προέκυψαν επεισόδια μεταξύ ομάδων Ρομά καια στυνομικών όταν οι πρώτοι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων

Mε τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα συναντάται στις 8 το βράδυ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αλβανία προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο αναφέρθηκε στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ λέγοντας ότι έχει καταγραφεί πρόοδος. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς μας σχέσεις με την Αλβανία ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «η βούλησή μας είναι να βάλουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε τροχιά ακόμη μεγαλύτερης προσέγγισης».

Η δική σας συμμετοχή εδώ στην Καστοριά εμένα μου λέει ότι δεν μυρίζει απλά εκλογές, μυρίζει αλλαγή, έρχεται η πολιτική αλλαγή, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Καστοριάς όπου περιοδεύει. Απευθυνόμενος, όπως είπε στο λεγόμενο συντηρητικό κόσμο που παραδοσιακά ψηφίζει τη Νέα Δημοκρατία, τους κάλεσε να στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι και αυτοί αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες και πως «η σημερινή κυβέρνηση δεν κυβερνάει για αυτούς, αλλά για την πάρτη της».

Η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα είναι πηγή σοβαρών κινδύνων για τον τόπο σχολίασε μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του συνταγματάρχη ο οποίος φέρεται ως δράστης ληστειών σε τράπεζες με πλαστικές χειροβομβίδες. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο αποδίδονται τρεις ληστείες σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Αργυρούπολη αποσπώντας περίπου 10.000 ευρώ. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Σημαντική αύξηση κατά 19% στον αριθμό των θανάτων από CoVID-19 καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα με 154 ανθρώπους να χάνουν την μάχη με τον ιό. Την ίδια ώρα μικρή μείωση καταγράφηκε στον αριθμό των διασωλήνωμένων ασθενών φθάνοντας τους 91ένα. 43.748 είναι τα νέα κρούσματα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ σε εφαρμογή θα τεθεί σύντομα και το καλάθι με τα παιχνίδια που θα διαρκέσει έως 11 Ιανουαρίου.

Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις αναμένεται να ζητήσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Σήμερα και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ανάλογο αίτημα, προκειμένου να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 2/5 που απαιτείται για να καταστεί υποχρεωτική η συνεδρίαση.

Νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, από τις 21 έως και τις 23 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις σε περίπου 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη περίοδος για τα παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται παιδιά. Έτσι ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων του Athens Culture Net και του This is Athens του Δήμου παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκπαιδευτικές δράσεις, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και μουσικοθεατρικές παραστάσεις που θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες στις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης. Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Ένα κοριτσάκι πέντε ετών στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας είναι το τελευταίο θύμα του στρεπτόκοκκου τύπου Α’ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα εννιά παιδιά ηλικίας από 4 ως 12 ετών έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα είχαν καταγραφεί 901 κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αριθμός που είναι ήδη δέκα φορές υψηλότερος από την ίδια περίοδο του 2021.

Και ο καιρός: Νεφώσεις αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς στα παραθαλάσσια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα