back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Δύο συλλήψεις στις Σέρρες για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια, στην υπόθεση του θανάτου του 11χρονου παιδιού από την έκρηξη του λεβητοστάσιου στο σχολείο του. Πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας. Ο πρώτος, κατά πληροφορίες, είναι ο 52χρονος εργολάβος του έργου και ο δεύτερος ο 43χρονος ηλεκτρολόγος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πριν από μία ώρα το τελευταίο “αντίιο” στον 11χρονο Βασίλη, ο οποίος βρήκε τον θάνατο χθες στο σχολείο του, μετά την έκρηξη στο λεβητοστάσιο. “Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”, το συγκινητικό μήνυμα των συμμαθητών του – Μπαλάκι ευθυνών μεταξύ Δήμου και Διευθυντή του Σχολείου. Κλειστά σήμερα όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη, σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή. Κλειστό μέχρι νεωτέρας το 9ο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Εκτροπή κυκλοφορίας προς την Παλαιά Εθνική Οδό, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο τμήμα Μέγαρα- Πάχη, με κατεύθυνση προς Κόρινθο, λόγω διαμαρτυριών Ρομά, για τον βαρύτατο τραματισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Νέος γύρος επεισοδίων και στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Σίνδου, κοντά στο βενζινάδικο από το οποίο ξεκίνησε η καταδίωξη του 16χρονου. Ρομά έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Πόντου, έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και λάστιχα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση χημικών, ενώ δέχονται πετροπόλεμο από την πλευρά των Ρομά.

Στο μεταξύ, παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας θα καταθέσουν αύριο οι γονείς του 16χρονου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Θεόφιλο Αλεξόπουλο. Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του νεαρού, ο κ. Αλεξόπουλος δήλωσε ότι “η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή”. Σημειώνεται ότι προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ. Νωρίτερα, Ρομά άναψαν φωτιές σε λάστιχα και κάδους, και στην Αθήνα, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, στη Μεσογείων.

“Εάν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων, μέσω των τραπεζών και των funds, μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Εάν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη, μπορείς να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι”, δήλωσε από την Καστοριά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Η δήλωση αυτή είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και της αθλιότητας σε λίγες λέξεις”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι “πριν καν γίνει η διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα και να κερδοσκοπήσει πολιτικά”. “Η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα είναι πηγή σοβαρών κινδύνων για τον τόπο. Αυτός ήταν, αυτός είναι και δεν θα αλλάξει”, καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Σε μία ώρα η συγκέντρωση συλλογικοτήτων στα Προπύλαια, για τη 14η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα. Κλειστός παραμένει ο σταθμός του μετρό “Πανεπιστήμιο” – αλλαγές και στα δρομολόγια των ΜΜΜ. Στις 9:00 το βράδυ, συγκέντρωση τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα. Στα Εξάρχεια, αυτήν την ώρα, υπάρχει συγκέντρωση του Συντονιστικού των Κατοίκων, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στα Προπύλαια. Εκεί βρίσκεται και μας δίνει το κλίμα ο Σπύρος Χαλικιάς…

Σημαντική αύξηση κατά 19% στον αριθμό των θανάτων από CoVID-19 καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα. Αντίθετα, υπήρξε μία μικρή μείωση στον αριθμό των διασωλήνωμένων ασθενών, όπως και στον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού. Συγκεκριμένα, οι ασθενείς που κατέληξαν είναι 154, 91 οι διασωληνωμένοι ασθενείς, 43.914 τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων το 28% είναι επαναλοιμώξεις.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο προσέφυγε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για την υπόθεση των υποκλοπών. Όπως σημειώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, αν και η παρακολούθησή του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, επί τρίμηνο το 2021, ομολογήθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν του δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και σήμερα ούτε να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο τους λόγους, ούτε να κινήσει δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής κάποια διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της επισύνδεσης αυτής ως παράνομης, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάστηκε το δικαίωμα του κ. Ανδρουλάκη “για «αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα”, που κατοχυρώνει το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στο μεταξύ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν το αίτημα το ΚΚΕ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής και Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις παρακολουθήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος.

“Έχει καταγραφεί πρόοδος στο ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία. Πιστεύω ότι προσεγγίζουμε την ώρα που θα υπογράψουμε το σχετικό συνυποσχετικό για την παραπομπή του θέματος στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης “, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στα Τίρανα. Διπλωματικό φάουλ του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα: “Η Ελλάδα «εξαπάτησε» για να ενταχθεί στην ΕΕ”, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Euractiv, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, στις 8:00 το βράδυ.

Τη θεωρία της απειλούμενης Τουρκίας επανέλαβε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι εκτεθειμένη σε τεχνητές κρίσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε επαναφέρει τα περί εφόδου της Τουρκίας “μια νύχτα”, με αιχμή την αποστρατικοποιηση των ελληνικών νησιών, τονίζοντας: “η η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει καταιγίδα…”.

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του συνταγματάρχη, ο οποίος φέρεται ως δράστης ληστειών σε τράπεζες με πλαστικές χειροβομβίδες. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο αποδίδονται τρεις ληστείες σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Αργυρούπολη, κατά τις οποίες απέσπασε περίπου 10.000 ευρώ. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Σοκ στο Μεξικό. Ζευγάρι που δεν μπορούσε να κάνει παιδιά, σκότωσε 20χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό από την κοιλιά. Επέζησε το βρέφος.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Τα δύο τελευταία εισιτήρια για τους 8 του Μουντιάλ σήμερα. Σέντρα αυτήν την ώρα στον αγώνα Μαρόκο – Ισπανία και στις 9:00 Πορτογαλία – Ελβετία.

Και ο καιρός: Νεφώσεις αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες πιθανώς στα παραθαλάσσια το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα