back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Mέτρα συνολικού ύψους σχεδόν 6 δισ. ευρώ, που αφορά στην εκταμίευση της όγδοης και τελευταίας δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από αγορά ελληνικών ομολόγων, καθώς και στον μόνιμο μηδενισμό, του επιπρόσθετου περιθωρίου ενέκρινε το Εurogroup. Η παρέμβαση αναμένεται να μειώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 5,2 δισ. ευρώ. Το συμβούλιο χαιρέτισε την πρόοδο της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή» αφού ολοκληρώνεται στο σύνολό της η ενισχυμένη εποπτεία.

Για “σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου και δικαιώνει μία αποτελεσματική πολιτική”, κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι το Eurogroup “αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας”.
“Χθες, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, με απόλυτη ομοφωνία, να εκταμιευθούν στη χώρα 725 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Και ταυτόχρονα να καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα”. υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Εντολή να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα. Επίσης ο Εισαγγελέας Σερρών έχει ήδη ζητήσει να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες για την έκρηξη.

Εν τω μεταξύ ευθύνες αποδίδονται ένθεν κακείθεν.
«Έγινε ένα έργο με ευθύνη του δήμου για το οποίο διαφωνούσα, » δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

Έξαλλος δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επιρρίπτοντας ευθύνες στον εργολάβο που πραγματοποιούσε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος , χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, κάτι που -όπως είπε- απαγορεύεται ρητά από την μεταξύ τους σύμβαση, αλλά και στον διευθυντή του σχολείου ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα, χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου. Όπως είπε, θα κινηθεί νομικά κατά και των δύο.

Από την έκρηξη στο σχολείο τραυματίστηκαν άλλοι δυο μαθητές. Θετικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του μαθητή που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γιώργου Τσικόπουλου.

Το σχολείο θα παραμείνει προς το παρόν κλειστό, ενώ όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν έως την ημέρα της κηδείας. Σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο των 14 χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κλειστός ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”. Σε μια ώρα πραγματοποιείται συγκέντρωση μαθητών και φοιτητών στα Προπύλαια. Περισσότερα θα βρείτε στο site του σταθμού μας στο 3w.athina984.gr

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγείται ο 32χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο , στη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ ο 16χρονος Ρομά. Επεισόδια χθες το βράδυ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων στα Τίρανα, Στη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα το απόγευμα, αναμένεται να συζητηθεί η πολιτική συμφωνία για παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Διαγράφονται από το υπουργείο Υγείας τα διοικητικά πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που τελικά εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις» που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ προς διαβούλευση. Περισσότερα θα βρείτε στο site του σταθμού μας athina984.gr

Σε έκτακτες διακοπές ρεύματος, προκειμένου να σταθεροποιήσει το ηλεκτρικό δίκτυο μετά τη νέα χθεσινή πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία προχωρά η Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Χθες, το 40% της περιφέρειας του Κιέβου παρέμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά τις νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές υποδομές ενέργειας που κόστισαν τη ζωή σε 4 ανθρώπους

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71ος ετών η ηθοποιός Κρίστυ Άλεϊ, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ανάμεσα στις ταινίες που πρωταγωνίστησε το “Κοιτα ποιος μιλάει” και η σειρά “Βόρειοι και Νότιοι”

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα