back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Σερρών: Στον εργολάβο και τον διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου η ευθύνη για την τραγωδία με τον 11χρονο

Διαβάστε επίσης

06-12-2022

Ευθύνες στον εργολάβο και στον διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, καταλογίζει ο δήμαρχος της πόλης Αλέξανδρος Χρυσάφης για την ανείπωτη τραγωδία με θύμα 11χρονο μαθητή, μετά από έκρηξη σε παλαιό καυστήρα πετρελαίου και εργασίες αντικατάστασης με σύστημα γεωθερμίας.

Ο άτυχος μαθητής μεταφέρθηκε εσπευσμένα, στο Νοσοκομείο Σερρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίσθηκαν δύο ακόμη παιδιά με ελαφρά τραύματα, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς είναι εκτός κινδύνου. Ο Εισαγγελέας Σερρών, με παρέμβασή του, ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι ευθύνες για την έκρηξη.

«Είμαι έξαλλος με τον εργολάβο γιατί έκανε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από την μεταξύ μας σύμβαση. Εκτός αν πάρει έγγραφη άδεια από τον διευθυντή ή από τον Δήμο. Κι από τον Δήμο δεν πήρε..
Έξαλλος και με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος επέτρεψε την είσοδο του εργολάβου στη σχολική μονάδα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δήμου μας, όπως απαιτείται» ανέφερε ο Δήμαρχος  Αλέξανδρος Χρυσάφης, στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη δηλώνοντας συντετριμμένος για την τραγωδία.

Επιπρόσθετα, εξέφρασε αγανάκτηση και «απέναντι σε όλους, όσων οι ενέργειες οδήγησαν στον θάνατο του αθώου παιδιού», ενώ δεσμεύθηκε πως θα κινηθεί νομικά  κατά του εργολάβου και του διευθυντή.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου, Γιώργος Νυχτοπάτης σημείωσε ότι «στο σχολείο, κατά τη διενέργεια των εργασιών, βρισκόταν ο εργολάβος του έργου και όχι ο συντηρητής του καυστήρα».

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, ενώ δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας του παιδιού όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο.

Στις Σέρρες, σε ένδειξη πένθους, αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα