back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Επέτειος δολοφονίας Α. Γρηγορόπουλου: Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία στο κέντρο

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι η μαθητική – φοιτητική πορεία για την 14η επέτειο από την ημέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ανοιχτοί πλέον είναι όλοι οι δρόμοι ενώ κανονικά διεξάγονται και τα δρομολόγια του Τραμ. Κλειστός παραμένει μόνο ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 9 το πρωί με τους συρμούς θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε μεταξύ των διαδηλωτών για το ποιοι θα είναι στην κεφαλή της πορείας.

Εν τω μεταξύ, στις 6 το απόγευμα αναμένεται η μεγάλη πορεία στα Προπύλαια, ενώ το κάλεσμα της προσυγκέντρωσης έχει δοθεί στις 4 στο σημείο της δολοφονίας Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια.

Την ίδια ώρα, σε φρούριο έχει μετατρέπεται η Αθήνα με πάνω από 4.000 αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών να αναπτύσσονται στο κέντρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η Τροχαία λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί θα πραγματοποιηθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε διάφορους οδικούς άξονες του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Παράλληλα συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη, από φοιτητικούς συλλόγους, κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη διαδήλωση ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία, με αναφορές και σε άλλα περιστατικά. Η συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα, στις 12 το μεσημέρι και μισή ώρα αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς το κέντρο της πόλης, η οποία αφού διέσχισε τις οδούς Εγνατία , Ι. Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου κατέληξε και ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.

Ισίδωρος Ρούσσος/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα