back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κρίσιμη συνάντηση FIBA και Euroleague στη Γενεύη

Διαβάστε επίσης

Στη Γενεύη συναντώνται σήμερα οι επικεφαλείς FIBA και Euroleague, με την ελπίδα να μπει ένα τέλος στη διαμάχη των δύο ομοσπονδιών.

Μετά από μια μακρά περίοδο «ψυχροπολεμικού» κλίματος, FIBA και Euroleague θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με διάθεση να συζητήσουν και να βρουν μια κοινώς αποδεκτή λύση που θα βάλει τέλος στη διαμάχη που πλήττει το άθλημα.

Ο νέος πρόεδρος της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα μαζί με τον CEO της διοργάνωσης Μάρσαλ Γκλίκμαν επισκέπτονται την έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στη Γενεύη. Εκεί θα συναντηθούν με τον Έλληνα γενικό γραμματέα της FIBA (που πρόσφατα ανανεώθηκε η θητεία του ως το 2031) Ανδρέα Ζαγκλή και τον εκτελεστικό διευθυντή Καμίλ Νόβακ.

Αναμένεται να τεθούν μια σειρά από ζητήματα, με πρώτο τα «παράθυρα», καθώς δεν εξυπηρετεί καμία πλευρά να διεξάγονται αγώνες της Euroleague πάνω στα προκριματικά των εθνικών ομάδων.

Σε δεύτερη φάση, δεν αποκλείεται να τεθεί από πλευράς FIBA επί τάπητος το θέμα της «σύνδεσης» της Euroleague με τις υπόλοιπες διοργανώσεις, αλλά και μιας πιθανής συγχώνευσης του Basketball Champions League με το Eurocup, ώστε να υπάρχει μια δεύτερη πολύ ανταγωνιστική διασυλλογική διοργάνωση που θα δίνει στις κορυφαίες ομάδες θέση στην Euroleague.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα