back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οργή και θρήνος για τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή – Νομικά θα κινηθεί ο Δήμαρχος Σερρών

Διαβάστε επίσης

Θλίψη αλλά και οργή προκαλεί ο τραγικός θάνατος 11χρονου μαθητή στο 9ο δημοτικό σχολείο της πόλης και ο τραυματισμός άλλων δύο παιδιών, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν άμεσα, οι ευθύνες για την έκρηξη που έγινε στον παλιό καυστήρα πετρελαίου μετά από εργασίες αντικατάσταση με σύστημα γεωθερμίας.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Γιώργος Νυχτοπάτης σημείωσε ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών στο σχολείο βρισκόταν ο εργολάβος του έργου και όχι ο συντηρητής του καυστήρα».

Δήμαρχος Σερρών: Θα κινηθώ νομικά και κατά του εργολάβου και κατά του διευθυντή του σχολείου

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιώργο Αποστολίδη, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης εξέφρασε την οδύνη αλλά και την οργή του για τον θάνατο του 11χρονου παιδιού και δεσμεύτηκε ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Όπως είπε θα κινηθεί νομικά τόσο εναντίον του εργολάβου, όσο και του διευθυντή του σχολείου. «Είμαι έξαλλος με όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτή την απώλεια. Έξαλλος με τον εργολάβο που έκανε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος , χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν, ενώ αυτό ρητά απαγορεύεται από την μεταξύ μας σύμβαση . Έξαλλος και με τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα , χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου μας, όπως απαιτείται. Είμαι έξαλλος με όλους, όσων οι ενέργειες οδήγησαν στον θάνατο του αθώου παιδιού. Δεσμεύομαι ότι θα κινηθώ νομικά και κατά του εργολάβου και κατά του διευθυντή» τόνισε ο κ. Χρυσάφης και πρόσθεσε «Χθες είχα την πιο δύσκολη συνομιλία της ζωής μου με τον πατέρα του παιδιού και του έδωσα το λόγο ότι οι υπεύθυνοι θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο του διευθυντή , ο οποίος να αντιτίθεται στο έργο και δεύτερον, δεν έχουμε κανένα έγγραφο που να ενημερώνει τον Δήμο ότι γίνονται εργασίες εν ώρα σχολείου. Έχουμε υπογράψει σύμβαση με τον εργολάβο, όπου ρητά αναφέρεται ότι δεν μπορεί να κάνει δουλειές την ώρα που δουλεύει το σχολείο, εκτός αν πάρει έγγραφη άδεια από τον διευθυντή ή από τον Δήμο. Από τον Δήμο δεν πήρε».

Μ. Βορίδης: Να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο τραγικό γεγονός στις Σέρρες

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, έδωσε εντολή στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Ιωάννη Σάββα, να διερευνήσει τυχόν ευθύνες που προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το υπουργείο Εσωτερικών θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πεδίο αρμοδιοτήτων του, προκειμένου να διελευκανθούν τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, κλειστό μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει το 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 11χρονος μαθητής, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Σερρών.

Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.

Εξαιτίας της ανείπωτης αυτής τραγωδίας, σε ένδειξη πένθους, ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα