back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σέρρες: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του έργου μετατροπής καυστήρα

Διαβάστε επίσης

Δύο άτομα συνελήφθησαν την Τρίτη στις Σέρρες για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Σερρών, όπου χθες το μεσημέρι σημειώθηκε έκρηξη σε λεβητοστάσιο του σχολείου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός μαθητή και τον τραυματισμό δύο ακόμη μαθητών του σχολείου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εν τω μεταξύ, στο Α’ Νεκροταφείο Σερρών κηδεύεται ο 11χρονος μαθητής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, χθες το μεσημέρι, από έκρηξη στο λεβητοστάσιο που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί μια πόρτα και να τον καταπλακώσει.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου σε δήλωσή επεσήμανε ότι η έκρηξη δεν οφείλεται σε κακή συντήρηση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης τονίζοντας ωστόσο ότι στο συγκεκριμένο σχολείο γνωρίζουμε ότι πρόσφατα έγιναν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, εργασίες που όπως από τη σύμβαση προβλέπεται, έπρεπε να λαμβάνουν χώρα εκτός του ωραρίου λειτουργίας του σχολείου.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα