back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους καταυλισμούς των Ρομά, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρομά “Μέγας Αλέξανδρος” Παναγιώτης Σαμπάνης.

Ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες -στα όρια του αυτοφώρου- για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 11χρονου παιδιού. Πρόκειται για τον 52χρονο εργολάβο που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας και έναν 43χρονο ηλεκτρολόγο. Δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

Στις 12 αναμένονται οι ανακοινώσεις για το “εορταστικό καλάθι” και το “καλάθι του Αι Βασίλη” στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» τίθεται σε ισχύ από σήμερα και εκτός από τις 51μια κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να περιλαμβάνει μοσχάρι, γαλοπούλα, τσουρέκια – βασιλόπιτες και σοκολάτες σε σταθερές τιμές.

Λούτρινα, επιτραπέζια, κούκλες, βρεφικά , αθλητικά παιχνίδια, ηλεκτρονικά, τηλεκατευθυνόμενα και μουσικά παιχνίδια μεταξύ των κατηγορίων που έχουν «κλειδώσει» για να «γεμίσουν» το «καλάθι των παιχνιδιών» ή όπως το ονόμασε ο υπουργός Ανάπτυξης, το «καλάθι του Αη-Βασίλη».
Τώρα, όσον αφορά στην 6η εβδομάδα του καλαθιού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, 154 προϊόντα από τα 816 έχουν μείωση στην τιμή τους, 70 καταγράφουν αύξηση και τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια (72%).

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά από το Αμερικανικό Κογκρέσο. «Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων», σημειώνεται στο συνοδευτικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού, που οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ.

 

Η Ρωσία παρήγγειλε εκατοντάδες τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν, δήλωσε χθες στο Γερμανικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή στα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου όπως ανεφερε να αντιμετωπίσει την οξεία έλλειψη πυρομαχικών που αντιμετωπίζει. Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως ακόμη δεν πρέπει να έχουν σταλεί. Αρνείται η Μόσχα πως αξιοποιεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, το Ιράν ωστόσο επιβεβαίωσε τον Νοέμβριο πως προμήθευσε με αυτά την Ρωσία.

Ένα νέο πρόγραμμα για τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών αιματολογικών εξετάσεων στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων εγκαινίασαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης.

Κατά 19% αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 154 άνθρωποι κατέληξαν, 91ένας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 43.914 τα νέα κρούσματα.

Ξεκινούν από τις 20 Δεκεμβρίου οι πληρωμές για εργαζόμενους, συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι θα λάβουν την ειδική οικονομική ενίσχυση.

Συνελήφθησαν 25 μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στην Γερμανία ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις με στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα