back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο νέων επεισοδίων από Ρομά που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία και τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από πυροβολισμό αστυνομικού.

Αν και το κλίμα παραμένει τεταμένο μέχρι στιγμής επικρατεί σχετική ηρεμία στις περιοχές που χθες σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.
Από νωρίς το πρωί υπάρχει αστυνομική παρουσία σε Μενίδι, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο, στο Νομισματοκοπείο και στα Μέγαρα προκειμένου να αποτρέψουν αποκλεισμούς δρόμων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία κατά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο έγιναν 7 συλλήψεις ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά οι 6 από σκάγια και οι 4 από ρίψη αντικειμένων.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν νωρίτερα οι γονείς του 16χρονου, συνοδεία του δικηγόρου τους. Αναμένεται να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στον Α τακτικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Για προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ αναφορικά με το συμβάν μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Αλεξόπουλος. Συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα βρίσκονται έξω από τα Δικαστήρια πολλοί Ρομά .

Ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες -στα όρια του αυτοφώρου- για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 11χρονου παιδιού. Πρόκειται για τον 52χρονο εργολάβο που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας και έναν 43χρονο ηλεκτρολόγο. Δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πραγματογνωμοσύνη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών θα αποφανθεί για τις ποινικές τους ευθύνες, όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα των ειδικών και διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη.

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο συνταγματάρχης ο οποίος φέρεται ως δράστης ληστειών σε τράπεζες με πλαστικές χειροβομβίδες. Σύμφωνα με την ποινική δίωξη, στον κατηγορούμενο αποδίδονται τρεις ληστείες τραπεζών.

Να έχει πρόσβαση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις διατάξεις, αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας απ’ τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ στο πλαίσιο συνάντησης τους, νωρίτερα σήμερα, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά από το Αμερικανικό Κογκρέσο. «Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων», σημειώνεται στο συνοδευτικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού, που οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ.

Σε λίγη ώρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το “εορταστικό καλάθι” και το “καλάθι του Αι Βασίλη” στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» τίθεται σε ισχύ από σήμερα και εκτός από τις 51μια κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να περιλαμβάνει μοσχάρι, γαλοπούλα, τσουρέκια – βασιλόπιτες και σοκολάτες σε σταθερές τιμές.

Λούτρινα, επιτραπέζια, κούκλες, βρεφικά , αθλητικά παιχνίδια, ηλεκτρονικά, τηλεκατευθυνόμενα και μουσικά παιχνίδια μεταξύ των κατηγοριών που έχουν «κλειδώσει» για να «γεμίσουν» το «καλάθι των παιχνιδιών» ή όπως το ονόμασε ο υπουργός Ανάπτυξης, το «καλάθι του Αη-Βασίλη».

Ένα νέο πρόγραμμα για τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών αιματολογικών εξετάσεων στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων εγκαινίασαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης.

Από τις 20 Δεκεμβρίου το αργότερο αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές για εργαζόμενους, συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι θα λάβουν την ειδική οικονομική ενίσχυση

Στην διεθνή επικαιρότητα

Εικοσιπέντε μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στην Γερμανία συνελήφθησαν ως ύποπτα ότι σχεδίαζαν ένοπλες επιθέσεις με στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας στρατιωτικός εν ενεργεία και αρκετοί έφεδροι ενώ στην οργάνωση συμμετείχε και η Μπίργκιτ Μάλζακ – Βίνκεμαν, πρώην ομοσπονδιακή βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) και νυν δικαστής στο Βερολίνο, η οποία είναι επίσης αθλήτρια της σκοποβολής και έχει στην κατοχή της «πολλά πυροβόλα όπλα».

 

Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής στην Ιταλία έριξαν σήμερα μπογιά στην είσοδο του περίφημου λυρικού θεάτρου Λα Σκάλα πριν από την εναρκτήρια παράσταση της σεζόν, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα