back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο νέων επεισοδίων από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από πυροβολισμό αστυνομικού.

Από νωρίς το πρωί υπάρχει αστυνομική παρουσία σε Μενίδι, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο, στο Νομισματοκοπείο και στα Μέγαρα προκειμένου να αποτραπούν νέοι αποκλεισμοί δρόμων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο έγιναν 7 συλλήψεις, ενώ 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, οι 6 από σκάγια και οι 4 από ρίψη αντικειμένων.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης νωρίτερα οι γονείς του 16χρονου που δίνει μάχη για τη ζωή του, συνοδεία του δικηγόρου τους. Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ. Για προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛΑΣ αναφορικά με το συμβάν μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Αλεξόπουλος.

 

“Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να συγκρίνεις την επίθεση στον 16χρονο με τις εγκληματικές ενέργειες του Ανδρέα Πάτση” σχολίασε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Καστοριά που παραλλήλισε τις δύο υποθέσεις.
Κατήγγειλε και ο ίδιος πως η ΕΛΑΣ προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός με το πρώτο δελτίο Τύπου, ενώ τόνισε ότι η νομοθεσία του 2003 απαγορεύει τον πυροβολισμό εν ώρα καταδίωξης αν δεν έχει υπάρξει ένοπλη σύρραξη.

 

Την ενημέρωσή του ως πολιτικού αρχηγού για περιπτώσεις άρσης απορρήτου που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, δικαστικούς, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δημοσιογράφους, ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών Χρήστο Ράμο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

“Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος. Πόσω δε μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε” δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά την συνάντησή του το πρωί με τον πρόεδρο της Αρχής.

 

Συγκρατημένη αύξηση κατά 2,8% παρουσίασε η ανάπτυξη το γ’ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, ‘φρενάροντας” σημαντικά από την αύξηση του 7,1% που είχε καταγράψει το προηγούμενο τρίμηνο, με βάση τα διορθωμένα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το συνολικό αποτέλεσμα για το 9μηνο του έτους διαμορφώνεται στο 5,9%.

 

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά από το Αμερικανικό Κογκρέσο. «Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να πραγματοποιούν μη εξουσιοδοτημένες υπερπτήσεις σε εναέριους χώρους άλλων νατοϊκών συμμάχων», σημειώνεται στο συνοδευτικό κείμενο του αμυντικού προϋπολογισμού, που οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ.

 

Ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες -στα όρια του αυτοφώρου- για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο του 11χρονου παιδιού. Πρόκειται για τον 52χρονο εργολάβο που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα σε αντλία θερμότητας και έναν 43χρονο ηλεκτρολόγο. Αναμένεται το πόρισμα των ειδικών και δεν αποκλείεται να προστεθούν και άλλα πρόσωπα στη δικογραφία.

 

Δωρεάν αιματολογικοί έλεγχοι σε όλα τα μέλη των Λεσχών Φιλίας στις γειτονιές της Αθήνας, με κοινή δράση του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων.
Τη σειρά δράσεων εγκαινίασαν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε συνεργασία με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια.
Σήμερα, κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών επισκέφθηκε τη Λέσχη Φιλίας Γκράβας, όπου τα περίπου 200 άτομα, μέλη της Λέσχης, υποβλήθηκαν σε αιματολογικό – βιοχημικό εργαστηριακό έλεγχο και μέτρηση. Παράλληλα, υπήρχε η δυνατότητα συνταγογράφησης.

“Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα και ειδικά στις ακριτικές περιοχές, ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να μετακινούνται. Στόχος είναι η πρόληψη” δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Για πρωτοβουλίες ουσίας που ενισχύουν το έργο των έξι δημοτικών ιατρείων στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, έκανε λόγο ο Κώστας Μπακογιάννης.

 

Την κηδεμονία του παιδιού τους έχασαν προσωρινά οι γονείς του βρέφους στη Νέα Ζηλανδία που αρνούνταν να του δοθεί “αίμα εμβολιασμένου κατά της covid”.

Το Ανώτερο Δικαστήριο του Όκλαντ αποφάσισε να αναλάβει τη μερική κηδεμονία του μωρού, μέχρι να υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση την οποία έχει ανάγκη, καθώς πάσχει από στένωση της πνευμονικής βαλβίδας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα