back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, για τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει επικίνδυνη ταύτιση με τα γεγονότα του 2008, σπέρνοντας μίσος και διχασμό. Αιχμές Φίλη, στον Αθήνα 9.84, για τη χθεσινή δήλωση Τσίπρα, ότι “αν κλέβεις σπίτια μέσω funds, μπορείς να γίνεις βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αν κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη, μπορεί να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι”. “Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να συγκρίνεις την επίθεση στον 16χρονο με τις εγκληματικές ενέργειες του Ανδρέα Πάτση”, σχολίασε στον σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε επιφυλακή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο νέων επεισοδίων από Ρομά σε διάφορα σημεία της χώρας. Ένταση νωρίτερα στον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι όταν περίπου 100 άτομα βγήκαν στην οδό Σαρανταπόρου και άναψαν φωτιές. Στο μεταξύ, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης μετέβησαν σήμερα οι γονείς του 16χρονου που παραμένει σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο, μετά τον πυροβολισμό του από Αστυνομικό. Για βολη εξουδετέρωσης και προσπάθεια συγκάλυψης από την Αστυνομία έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος. “Θέλουμε Δικαιοσύνη”, δήλωσε ο πατέρας του νεαρού, ζητώντας να πάει φυλακή ο αστυνομικός που τον τραυμάτισε – ζήτησε, παράλληλα, συγγνώμη για τις παράνομες πράξεις του 16χρονου.

…Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, και δεύτερη σφαίρα βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου, στην περιοχή του πυροβολισμού. Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί θα σημαίνει αυτόματα ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν πυροβόλησε στον αέρα ως προειδοποιητική βολή, όπως έχει υποστηρίξει. Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός απολογείται την Παρασκευή, ενώ συνήγορος υπεράσπισής του ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε ισχύ απο τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου το εορταστικό “καλάθι του νοικοκυριού”, από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου το “καλάθι του Αη Βασίλη”, με παιγνίδια. Εντός λίστας του εορταστικού καλαθιού, μοσχάρι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα. Εκτός μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για να μην δημιουργηθεί, όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αθέμιτος ανταγωνισμός με φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Όσον αφορά το “καλάθι του Άη Βασίλη”, θα περιλαμβάνει 10 κατηγορίες παιγνιδιών, στα σχετικά καταστήματα, ενώ τα σχετικά προϊόντα και τα καταστήματα όπου θα πωλούνται, θα εμφανίζονται σε ειδικό πεδίο στο e-katanalotis. Σχετικά με το κλασικό “καλάθι”, που διανύει την 6η του εβδομάδα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η μέση αξία του είναι μειωμένη κατά 30% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα “και αν υπολογιστεί ότι ο πληθωρισμός ήταν στο 10%, τότε η μείωση φτάνει στο 40%”.

Συγκρατημένη αύξηση κατά 2,8% παρουσίασε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ελληνικό ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο του 2022 σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Για απόδειξη ισχυρής ανάπτυξης, ανθεκτικότητας και δυναμικής της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ. Να έχει πρόσβαση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις διατάξεις, αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας απο τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Σε μία ώρα η εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς”, στο θέατρο Παλλάς, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρωθυπουργό. Το παρών θα δώσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Παντελώς απαράδεκτες οι επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου”, απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ στις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου περί εφόδου στη χώρα μας μια νύχτα, με αιχμή την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών. Στο μεταξύ, σε σύμπνοια με την Άγκυρα, το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη της Λιβύης, φέρεται έτοιμο να καταθέσει διάβημα διαμαρτυρίας για τις έρευνες της Ελλάδας, νοτιοδυτικά της Κρήτης, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων. Ενώ, με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο έχει καταγγελθεί από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, η Γαλλία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, θεωρεί τις περιοχές αυτές αμφισβητούμενες και χαρακτηρίζει τις κινήσεις της χώρας μας “ανεύθυνες”.

Περισσότεροι από 10.000 νέοι έχουν υποβάλει αίτηση για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, που χορηγείται, για πρώτη φορά, δωρεάν, μέσω της συνεργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Σαρωτικές αλλαγές στην Κίνα αναφορικά με το αυστηρό καθεστώς κατά της Covid, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που έπληξαν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η χαλάρωση των κανόνων περιλαμβάνει τη δυνατότητα όσων μολύνονται και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα να παραμένουν σε κατ’ οίκον καραντίνα και την κατάργηση των τεστ για όσους ταξιδεύουν εντός της χώρας.

Πολιτισμός: Με ποικιλία δραστηριοτήτων υποδέχεται τα Χριστούγεννα από σήμερα, το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Καιρός: Τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα