back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στην κάθοδο του Κηφισού από τη Μεταμόρφωση μέχρι το Περιστέρι λόγω σύγκρουσης οχημάτων στο ύψος της λεωφόρου Αθηνών.

«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα “μνημόνια” που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Το υπεξ απαντά στο διάβημα που φέρεται έτοιμη να καταθέσει η Λιβύη κατά των ελληνικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Κρήτη.
Νωρίτερα, το Υπουργείο εξωτερικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί εφόδου στη χώρα μας μια νύχτα, με αιχμή την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, χαρακτήρισε παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου».

Βολές κατά της αντιπολίτευσης εξαπολύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στο κεφάλι, έπειτα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει επικίνδυνη ταύτιση με τα γεγονότα του 2008, σπέρνοντας μίσος και διχασμό. Αποστάσεις Φίλη, από τη χθεσινή δήλωση Τσίπρα, ότι «αν κλέβεις σπίτια μέσω funds, μπορείς να γίνεις βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, αν κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη, μπορεί να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι». Μιλώντας στον σταθμό μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να συγκρίνεις την επίθεση στον 16χρονο με τις εγκληματικές ενέργειες του Ανδρέα Πάτση».

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις για τον φόβο νέων επεισοδίων από Ρομά σε διάφορα σημεία της χώρας. Ένταση νωρίτερα στον καταυλισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι όταν περίπου 100 άτομα βγήκαν στην οδό Σαρανταπόρου και άναψαν φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και δεύτερη σφαίρα βρέθηκε καρφωμένη σε πόρτα παρακείμενου ξενοδοχείου, στην περιοχή του πυροβολισμού. Η σφαίρα έχει ήδη παραληφθεί από την Εγκληματολογική Υπηρεσία και θα εξεταστεί αν είχε παρόμοια πορεία με την πρώτη, που τραυμάτισε στο κεφάλι τον 16χρονο. Την Παρασκευή απολογείται ο αστυνομικός, ενώ συνήγορος υπεράσπισής του ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου το εορταστικό “καλάθι του νοικοκυριού”, από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου το “καλάθι του Αη Βασίλη”, με παιγνίδια. Εντός λίστας του εορταστικού καλαθιού, μοσχάρι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα. Εκτός μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για να μην δημιουργηθεί, όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αθέμιτος ανταγωνισμός με φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984.gr

Αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ. Να έχει πρόσβαση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις διατάξεις, αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Σε λίγη ώρα, η εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος “Αντώνης Σαμαράς”, στο θέατρο Παλλάς, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Πρωθυπουργό. Το παρών θα δώσει και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση για τη μεταγωγή του πολυισοβίτη της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές του Δομοκού θα κριθεί εκ νέου από το αρμόδιο δικαστήριο της Λαμίας, καθώς το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, έκανε δεκτή την αίτηση του κρατούμενου που έθετε θέμα νομιμότητας της επίμαχης μεταγωγής του.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Γιάννα Κούρτοβικ και Δημήτρη Σαραφιανό η απόφαση αποτελεί δικαίωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και της μακράς δικαστικής μάχης που δόθηκε για την υπεράσπιση της υπόθεσης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες με την Τουρκία σχετικά με τους κινδύνους των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βορειοδυτική Συρία, μολονότι στηρίζουν το δικαίωμα της Άγκυρας στην αυτοάμυνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου εντείνεται, αν και διέψευσε ότι είναι στόχος της χώρας του, ενώ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία μπορεί να αποτελέσει εγγυητή της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα