back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Κατέθεσε ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Νικολάου

Διαβάστε επίσης

Όλα εκείνα τα στοιχεία που τον οδήγησαν αρχικά στο συμπέρασμα – εκτίμηση και αργότερα στην επιβεβαίωση περί εικονικότητας της σύμβασης μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC παρέθεσε στη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πολιτικός μηχανικός Χρήστος Νικολάου .

Ο μάρτυρας , ο οποίος έχει διατελέσει συνεργάτης του κατηγορούμενου επιχειρηματία , αναφέρθηκε σε ραντεβού που είχε το καλοκαίρι του 2017 μεταξύ του Καλογρίτσα και του Σάμερ Χούρι και αναφερόμενος στην ανταλλαγή e-mail μεταξύ των φερομένων ως αντισυμβαλλομένων μερών τα χαρακτήρισε ως μία «κακοπαιγμένη κωμωδία»

Ωστόσο, ο Χρ.Νικολάου απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για συνδρομή του επιχειρηματία στον πρώην υπουργό αναφορικά με τον επίμαχο διαγωνισμό.

Πρόεδρος: Απολάμβανε η συνεργασία (σς. Χούρι -Καλογρίστα) κυβερνητικής έγκρισης και αποδοχής;

Μάρτυρας: Ήταν μία δήλωση του κυρίου Χούρι. Επειδή απολάμβανε η εταιρεία του ειδικό καθεστώς, όπως όλες οι τεχνικές εταιρείες και είχε φορολογική ασυλία, ενδεχομένως η εμπλοκή του, αν πήγαινε ο ίδιος θα ήταν δύσκολη, ίσως έμμεσα να παραβίαζε τον όρο. Από την άλλη είναι πασίγνωστο το αριστερό παρελθόν Καλογρίτσα και λογικό θα ήταν να βρει έναν τέτοιον επιχειρηματία με μακρόχρονη δραστηριότητα στα μίντια και ισχυρές αριστερές καταβολές θα έκανε την συνεργασία αυτή αποτελεσματική. Αυτό ήταν δική μου ερμηνεία. Ξέρω ότι μερικά πράγματα δεν τα ρωτάω. Δεν είχα στόχο να ρωτήσω αν υπήρχε πολιτική υποδομή αλλά αν το έργο ήταν πραγματικό, που δεν πείστηκα ότι ήταν.

Πρόεδρος (Ιωάννα Κλάπα) : Πως ήρθαν σε επαφή αυτοί οι δύο άνθρωποι; Πώς ήρθε σε επαφή αυτός ο κολοσσός με έναν άνθρωπο που δεν έχει συνεργαστεί ποτέ για να τον χρηματοδοτήσει;

Μάρτυρας : Δεν ήταν δύσκολο να τον ξέρει . Δεν ξέρω ποιος τους έφερε σε επαφή.

Αναπληρωτής εισαγγελέας (Δημήτρης Ασπρογέρακας) : Παρείχε ο Καλογρίτσας οποιαδήποτε συνδρομή στον υπουργό;

Μάρτυρας : Όχι, δεν ξέρω η γνώση μου σταματά στη συνεργασία Χούρι και Καλογρίτσα.

Αναπληρωτής εισαγγελέας: Η γνώση σας σταματά ότι η σύμβαση αυτή είναι εικονική;

Μάρτυρας :Ναι και από τις δύο πλευρές.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022.

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα