back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Ματαιοπονούν όσοι επιχειρούν επανάληψη ενός Δεκέμβρη του 2008

Διαβάστε επίσης

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και όσους επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν, όπως είπε «για μικροκομματικούς λόγους την επώδυνη υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη» εξαπέλυσε με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Έκανε λόγο για «εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση» ενώ υποστήριξε ότι επιχειρούν «μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων»

«Ματαιοπονούν. Δεν θα το επιτρέψουμε» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε λέγοντας ότι «η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης».

Παράλληλα ο κ. Θεοδωριάκος καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίων των αστυνομικών. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου, επισήμανε ο Υπουργός.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία με βάση το Σύνταγμά μας είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στο δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτήν την επώδυνη υπόθεση.

Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε. Ματαιοπονούν, δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης. Πουθενά και από κανένα.

Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο Νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις. Απευθύνω την συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα