back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ Human Cast: Τετραήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού

Διαβάστε επίσης

Το HUMAN CAST διοργανώνει το 1o Πολυθεματικό HUMAN CAST Inclusive Art Festival στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε πολιτιστικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, με απώτερο σκοπό την εξέλιξη του σε ετήσιο, πολιτιστικό θεσμό που θα πρεσβεύει και θα προβάλλει την αξία της συμπεριληπτικότητας και της ορατότητας.

Η Αθήνα φιλοξενεί όλο το φάσμα της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, οι άνθρωποι που συναντάμε και συναναστρεφόμαστε είναι σημαντικό να έχουν βήμα για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Στο Δήμο Αθηναίων δραστηριοποιούνται άτομα και ομάδες με πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, το οποίο μέσα από το φεστιβάλ επιθυμούμε να αναδείξουμε. Μέσω της άμεσης επικοινωνίας με το κοινό καθώς και της πολλαπλασιαστικής δύναμης ενός φεστιβάλ δημιουργείται η ευκαιρία για μεγαλύτερη προβολή και πολιτιστική αλληλεπίδραση με την κοινωνία, κάτι που συχνά χάνεται σε μία πρωτεύουσα.

Μέσα από την τέχνη, η μοναδικότητα του ατόμου μπορεί εξαλείψει την όποια ανισότητα και φοβία που υπάρχει ανάμεσα σε εθνικότητες και φυλές, μεσολαβεί για περισσότερη οικειότητα, και μειώνει την άγνοια και την διάκριση μεταξύ των ανθρώπων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την υποστήριξη του ΣΥΝΑΘΗΝΑ του Δήμου Αθηναίων.


Οι Δράσεις του Φεστιβάλ:

1η ημέρα – 8/12/22 Εγκαίνια (καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ)

Εικαστική έκθεση – Performance (Θεματική έκθεσης: Queer Art)
Την έκθεση επιμελείται η Χαρά Κολαΐτη.
Χώρος: «HGW std. Supporting Queer Arts» (Μαυρομιχάλη 138 – Αθήνα)
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 19:00

2η μέρα – 9/12/22

Σεμινάριο συμπεριληπτικού χορού της επαγγελματικής συμπεριληπτικής (αναπήρων και μη αναπήρων) ομάδας Χορού «ΈΞΙΣ – Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού». Το σεμινάριο συντονίζει η Άννα Βεκιάρη.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/happenings/human-cast-inclusive-art-festival/
Για επιβεβαίωση της συμμετοχής σας παρακαλούμε καλέστε στον αριθμό: 6947975002
Xώρος: « Θέατρο ΙΣΟΝ» Μελενίκου 33, Κεραμεικός
‘Ωρα έναρξης: 18:00 έως 20:30

3η ημέρα – 10/12/22

Μουσική συμπεριληπτική συναυλία με Aφροέλληνες τραγουδιστές – συγκρότημα Hume Assine, Ξένια Ντάνια, Φαίδων Φαρίντ και Afro Dancing από τις Bantu Dancers.
Είσοδος: 8 ευρώ
Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/happenings/human-cast-inclusive-art-festival/
Χώρος: «Ρομάντσο» Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
Ώρα έναρξης: 21:00

4η ημέρα – 11/12/22

Θεατρική παράσταση «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΕΜ» της επαγγελματικής συμπεριληπτικής (αναπήρων και μη αναπήρων) θεατρικής ομάδας «ΘΕΑΜΑ». Ένα έργο του Κώστα Λάκη. Σκηνοθετεί και παίζει ο Βασίλης Οικονόμου. Με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα με την Έλενα Ζωρογιαννίδη.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις: https://www.viva.gr/tickets/happenings/human-cast-inclusive-art-festival/
Xώρος: « Θέατρο ΙΣΟΝ» Μελενίκου 33, Κεραμεικός
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20:30 και 22:00

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε χρήστες/ριες αναπηρικών αμαξιδίων.

Δείτε αναλυτικά τους καλλιτέχνες/συμμετέχοντες του φεστιβάλ εδώ:  https://www.humancast.org/inclusive-art-festival

Λίγα λόγια για το HUMAN CAST

Το HUMAN CAST είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα που προάγει την αξιοπρεπή προβολή, την ορατότητα και συμπεριληπτικότητα καλλιτεχνών διαφορετικής φυλετικής και εθνικής καταγωγής, ΛΟΑΤΚΙ και ΑμεΑ ατόμων, ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και σωματικής ποικιλομορφίας στα ΜΜΕ και σε καλλιτεχνικές / ψυχαγωγικές παραγωγές, με στόχο την γενικότερη εξάλειψη στερεοτύπων και διακρίσεων εις βάρος αυτών των κοινωνικών ομάδων. Το είδος της δραστηριότητας / σκοποί του HUMAN CAST προσδιορίζονται ως πολιτιστικοί και παιδαγωγικοί.

 

Χορηγός Επικοινωνίας: Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα