back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χριστουγεννιάτικο bazaar από την «Πνοή Αγάπης» για τη στήριξη ασθενών με καρκίνο

Διαβάστε επίσης

Χριστουγεννιάτικο παζάρι για τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης «πνοή Αγάπης»

Μέχρι και την Παρασκευή η διοίκηση του σωματείου με τους εθελοντές του διοργανώνουν μπαζάρ με χειροποίητες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια, κοσμήματα και μικροαντικείμενα καθημερινής χρήσης καθώς και γλυκά από την ομάδα εθελοντών. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς των ξενώνων και τις ανάγκες των ασθενών και των οικογενειών τους που φιλοξενούνται στις δομές φιλοξενίας του συλλόγου. Το μπαζάρ εχει στηθεί στην αίθουσα του 1ου ορόφου του 7ου διαμερίσματος Αθηνών , επί της οδού Πανόρμου 59 και λειτουργεί από τις 10 το πρωί εως τις 7 το απόγευμα.

Η «Πνοή Αγάπης» είναι Σωματείο που εστιάζει στη Επιστημονική, Κοινωνική και Συναισθηματική στήριξη ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους από τη διάγνωση της νόσου, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θεραπευτικής τους αγωγής, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας κατά την διαδικασία επανένταξης τους στην κοινωνία. Ο Σύλλογός παρέχει προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης και ολοκληρωμένης φροντίδας στους ασθενείς αλλά και στους φροντιστές τους, που υλοποιούνται από τους εργαζόμενους και από εθελοντές του σωματείου.

Με βαση τις ανάγκες και τα προβλήματα των ασθενών και δημιουργήθηκαν δύο ξενώνες Φιλοξενίας «Ιωάννης Δ.Κριτικός» και «Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού», δωρεά της κας Φωτεινέλλη Κριτικού.

Οι ξενώνες φιλοξενούν ασθενείς και τους φροντιστές τους που έρχονται από την Νησιωτική και Ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να υποβληθούν σε ογκολογικές θεραπείες και δεν έχουν την δυνατότητα παραμονής στην Αθήνα. φιλοξενούνται 44 άτομα ημερησίως ενώ μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 4000 ασθενείς με τους συνοδούς τους.

Για τη διαμονή στους Ξενώνες, οι φιλοξενούμενοι καταβάλουν ένα συμβολικό αντίτιμο (10€/ημέρα το άτομο, 15€ / ημέρα το ζευγάρι) για την κάλυψη των πάγιων εξόδων των Ξενώνων. Ωστόσο, μετά από κοινωνική έκθεση από κοινωνική λειτουργό και με απόφαση της Επιστημονικής Επιτροπής των Ξενώνων, αρκετοί ασθενείς μας απαλλάσσονται από την καταβολή του αντιτίμου, λόγω οικονομικής δυσκολίας.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα