back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στους καταυλισμούς των Ρομά που συνεχίζουν κυρίως στην Δυτική Αττική να προχωρούν σε καταστροφές διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό με συνέπεια τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ομάδα Ρομά εισέβαλε λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ στον χώρο επιχείρησης επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, έκλεψαν ελαστικά και ζάντες και στη συνέχεια επέστρεψαν και έβαλαν φωτιά στην συγκεκριμένη επιχείρηση, καθώς και σε δεύτερο κατάστημα απέναντι επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ.

Υπό μερικό έλεγχο παραμένει η φωτιά στην επιχείρηση με τα ελαστικά. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έλαβαν προειδοποίηση από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους και να έχουν κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που έκλεψαν, φέρεται να έχει δηλώσει ότι δέχθηκε επίθεση από τα άτομα και ότι εκτός των άλλων του έκλεψαν και το αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο σε κοντινή απόσταση.

Νωρίτερα, επί της λεωφόρου Φυλής και Ιουστινιανού στα Άνω Λιόσια, Ρομά ακινητοποίησαν αστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και το έκαψαν ολοσχερώς.

Την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε ο ΟΑΣΑ. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, 22 λεωφορειακές γραμμές θα επηρεαστούν στα δρομολόγιά τους. Οι επιβάτες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν στη Δυτική Αττική μπορούν να καλούν στο 11185 για να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές. Αναλυτικά οι αλλαγές στα δρομολόγια στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω δέχθηκε αργά το βράδυ η Πυροσβεστική. Όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά από αγνώστους και απομακρύνθηκαν άμεσα για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπήρξε τραυματισμός.

Η περιφερεισακή Αιγαλεω προς Διυληστηρια ηταν κελιστή μεχρι πριν από λίγο για τον καθαρισμό του οδοδτρωματος

Εκτεταμένα επεισόδια καταγράφηκαν και στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 42ο χλμ στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων. Επεισόδια ξέσπασαν χθες από Ρομά στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, με φωτιές και πετροπόλεμο.

Επεισόδιο με τέσσερις τραυματίες και υλικές ζημιές σημειώθηκε αργά χτες το βράδυ σε κατάστημα εστίασης στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα Ρομά εισέβαλε στην επιχείρηση και επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη της και τρεις υπαλλήλους.

Υψηλοί τόνοι αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στην Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ. Να έχει πρόσβαση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις διατάξεις, αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Την ίδια ώρα προβληματισμούς ως προς τη συνταγματικότητα σειράς διατάξεων του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και τα λογισμικά παρακολούθησης, διατυπώνει στην έκθεσή της, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι για τις προϋποθέσεις επιβολής της άρσης του απορρήτου, «διατηρείται ο προβληματισμός ως προς το σύστημα δικαιοκρατικών εγγυήσεων για την αποφυγή καταχρήσεων και ως προς την αποτελεσματική προστασία των θιγομένων προσώπων».

Ξεκάθαρες απαντήσεις στο ζήτημα των υποκλοπών ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χωρίς να δίνουμε την εντύπωση όπως είπε ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς επισήμανε «δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω, ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Θα ήταν αδιανόητο, αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο, αναμφίβολα, για αντί-δημοκρατική εκτροπή».

«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα “μνημόνια” που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, απαντώντας στο διάβημα που φέρεται έτοιμη να καταθέσει η Λιβύη κατά των ελληνικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Κρήτη. Προγενέστερα το Υπουργείο εξωτερικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί εφόδου στη χώρα μας μια νύχτα, με αιχμή την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, χαρακτήρισε «παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου».

Σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου το εορταστικό “καλάθι του νοικοκυριού”, από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου το “καλάθι του Αη Βασίλη”, με παιγνίδια. Εντός λίστας του εορταστικού καλαθιού, μοσχάρι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα. Εκτός μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για να μην δημιουργηθεί, όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αθέμιτος ανταγωνισμός με φούρνους και ζαχαροπλαστεία.

Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984.gr

Καταδίκασε το ΥΠΕΞ της Γαλλίας «με τον πλέον έντονο τρόπο» τη δημόσια εκτέλεση στο Αφγανιστάν καταδικασμένου για φόνο, την πρώτη μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας τον Αύγουστο του 2021. «Αυτή η φρικιαστική απόφαση προστίθεται σε πολλές άλλες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών που διαπράχθηκαν από τους Ταλιμπάν σε βάρος ανδρών και γυναικών στο Αφγανιστάν αφότου κατέλαβαν την εξουσία διά της βίας, τονίζει η Γαλλική Διπλωματία.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική.Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα