back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις στην άνοδο του Κηφισου λόγω σύγκρουσης νταλίκας με ΙΧ στο ύψος της Δυρραχίου. Παραμένει Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος της λ. ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς σκαραμαγκα

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας διεξάγεται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής,η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά.
Περιπου στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.Προβληματισμούς ως προς τη συνταγματικότητα βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου διατυπώνει στην έκθεσή της η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής,ενώ θεσμικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου σε δημοσιογράφους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Να έχει πρόσβαση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις διατάξεις , αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεωνζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Ξεκάθαρες απαντήσεις στο ζήτημα των υποκλοπών ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς. Μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς επισήμανε «δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω, ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Σοβαρά επεισόδια με ληστείες και πυροβολισμούς σημειώθηκαν το βράδυ στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο από ομάδες Ρομά.
Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 23.20, ακινητοποίησαν φορτηγό όχημα στην περιφερειακή Αιγάλεω επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον 43χρονο οδηγό ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια πυρπόλησαν το φορτηγό που κάηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οι οποίοι δέχθηκαν πυρά από κυνηγετική καραμπίνα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Πυροβολισμούς από καραμπίνα δέχθηκαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς στο φορτηγό.

Περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ συνεχίζονταν τα επεισόδια στην περιφερειακή Αιγάλεω άτομα ακινητοποίησαν αυτοκίνητο με την απειλή όπλου, χτύπησαν τον 58χρονο οδηγό και στη συνέχεια αφαίρεσαν επαγγελματικό εξοπλισμό, τα χρήματα που είχε πάνω του και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Νωρίτερα πριν τις 9 το βράδυ στη λεωφόρο ΝΑΤΟ ομάδες Ρομά διέρρηξαν δύο καταστήματα με ελαστικά, λίγο μετά τις 21.30 επέστρεψαν και πυρπόλησαν τις επιχειρήσεις προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες προπηλάκισαν και τον ιδιοκτήτη της μιας επιχείρησης ενώ του έκλεψαν και το αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο σε κοντινή απόσταση.
Την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε ο ΟΑΣΑ. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια 22λεωφορειακών γραμμών. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν οι όποιες διαφωνίες μεταξύ των νατοϊκών συμμάχων να επιλύονται με διπλωματικό τρόπο υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, μετά τις νεες απειλές που εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εναντίον της Ελλάδας, για έφοδο στη χώρα μας μια νυχτα.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι σημαντικός σύμμαχος, η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με όλα τα μέρη για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή».

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε στο Twitter πως το μπλόκο στην πώληση των F16 παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.

Τουλάχιστον είκοσι πέντε άτομα παραμένουν υπό κράτηση στη Γερμανία ως ύποπτα για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Οι χθεσινές συλλήψεις των λεγόμενων «Πολιτών του Ράιχ» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του εξτρεμισμού στη σύγχρονη γερμανική ιστορία. Στο μεταξύ, διαρκώς έρχονται στο φως περισσότερες λεπτομέρειες για τα σχέδια τους.

Σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου το εορταστικό “καλάθι του νοικοκυριού”, και ως τις 11 πρώτου το “καλάθι του Αη Βασίλη”, με παιχνίδια. Εκτός λίστας μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για να μην δημιουργηθεί, όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αθέμιτος ανταγωνισμός με φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα