back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σύγκρουση κορυφής αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Ολομέλεια της Βουλής όπου νωρίτερα άρχισε η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά. Σε λίγα λεπτά στο βήμα θα ανέβει ο Πρωθυπουργός και στη συνέχεια θα μιλήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Προβληματισμούς ως προς τη συνταγματικότητα βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου διατυπώνει στην έκθεσή της η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Θεσμικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου σε δημοσιογράφους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Συγκλονίζει ακόμη μία κατάθεση στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο μάτι που ακούστηκε πριν από λίγο μέσα σε μία σιωπηρή αίθουσα. Η Μίνα Μουστάκα θα μας πει όσα εκτυλίχθηκαν….

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, πραγματοποίησαν μέλη της λεγόμενης Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας. Σε ανακοίνωσή τους τον κατηγορούν για την αντίδρασή του στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, Ρομά και της οικογένειας του 16χρονου, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Τεταμένη η ατμόσφαιρα και χθες το βράδυ στη Δυτική Αττική, όπου διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια με ληστείες και πυροβολισμούς στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο, από ομάδες Ρομά που ακινητοποίησαν φορτηγό όχημα τραυμάτισαν τον 43χρονο οδηγό ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ συνεχίζονταν τα επεισόδια στην περιφερειακή Αιγάλεω, Ρομά ακινητοποίησαν αυτοκίνητο με την απειλή όπλου, χτύπησαν τον 58χρονο οδηγό και στη συνέχεια αφαίρεσαν επαγγελματικό εξοπλισμό, χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες προπηλάκισαν και ιδιοκτήτη επιχείρησης ενώ του έκλεψαν και το αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο σε κοντινή απόσταση. Ανοιχτή είναι αυτήν την ώρα η περιφερειακή Αιγάλεω. Εκτός κυκλοφορίας 3 λεωφορειακές γραμμές προς την Δυτική Αττική, οι 733, 892 και Β12. Ωστόσο οι επιβάτες που πρόκειται να μεταβούν στις συγκεκριμένες περιοχές καλό θα είναι να καλούν το 11185 για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές.

Πολλά προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση από το πρωί την Κάρπαθο, όπου πολλές περιοχές έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες νωρίτερα το πρωί 30χρονος έχασε την ζωή του πέφτοντας από φωταγωγό 3ου ορόφου πολυκατοικίας στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, ερευνά η αστυνομία.

Στο Διεθνή χώρο: Οι αρχές στο Ιράν εκτέλεσαν σήμερα διαδηλωτή, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο επειδή τραυμάτισε ένα μέλος των δυνάμεων της τάξης με μαχαίρι και επειδή απέκλεισε δρόμο στην Τεχεράνη.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα