back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με συνεχείς αλληλοκατηγορίες συνεχίζεται η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ. Να ακούσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου…

Προφανώς και δεν παρακολουθούσα ούτε τον κ Χατζηδάκη ούτε τον κ Φλώρο. Είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι παρακολουθούσα υπουργό της κυβέρνησης η τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα στη δευτερολογία του.  Για τον κ Φλώρο ο πρωθυπουργός είπε ότι «μόνο και μόνο ότι διακινούνται τέτοια σενάρια κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου θα χαίρονται πάρα πολύ».

Κάλεσε δε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν παρακολουθούσε τον Στέργιο Πιτσιόρλα ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2008 οργάνωσε τα επεισόδια για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Νωρίτερα στην ομιλία του χαρακτήρισε την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης γενναία θεσμική απάντηση σε μια πρόκληση που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας και η οποία αίρει τις αστοχίες που αναδείχθηκαν με την υπόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Επεσήμανε ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί να εμποδίζει την αποστολή κρίσιμων βραχιόνων του κράτους, όπως η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ειδικά για την ΕΥΠ, ανέφερε ότι εφεξής ο επικεφαλής της θα είναι είτε διπλωμάτης, είτε απόστρατος αξιωματικός «και όχι δημοσιογράφος ή ιδιώτης μάνατζερ, κύριε Τσίπρα», είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δριμύ «κατηγορώ»στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε στη δευτερολογία του,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης συνελήφθη ψευδόμενος όταν έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης PREDATOR.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα των NEW YORK TIMES, που επιβεβαίωσε – όπως είπε- ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ.Παπαϊωάννου, σύμφωνα με το οποίο δώσαμε άδεια να εξαχθεί το PREDATOR, σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και στη Μαδαγασκάρη,η οποία χρησιμοποιεί αντιδημοκρατικές μεθόδους για να καθυποτάξει τις λαϊκές αντιδράσεις.

Το κλίμα φορτίστηκε, όταν ο κ.Τσίπρας είπε ότι διακόπτει τη δευτερολογία του και κάθεται στο έδρανο του, έως ότου ο πρωθυπουργός του απαντήσει στο ερώτημα αν παρακολουθούνταν ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάνε μαζί αύριο στην ΑΔΑΕ και τους παρόχους για να δουν αν παρακολουθούνταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Νωρίτερα στην ομιλία του καταλόγισε στον Πρωθυπουργό δειλία και θράσος χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητη τη σημερινή εμφάνισή του στη Βουλή, μετά από 40 μέρες απουσίας του από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Nομοσχέδιο όνειδος που στοχεύει στην προστασία του παρακρατικού μηχανισμού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ ο Μιχάλης Κατρίνης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι συναγωνίζεται ποιος έκανε τις περισσότερες παρακολουθήσεις και πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα τους ακολουθήσει στον θεσμικό κατήφορο. Έκανε έκκληση να μείνουν εκτός της συζήτησης των παρακολουθήσεων τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, προσθέτοντας ότι οι πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση των υποκλοπών είναι δεδομένες ωστόσο υπάρχουν απόχρωσης ενδείξεις και ποινικών ευθυνών.

Με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων διατηρείται την απαράδεκτη κανονικότητα τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Παραμένουν και ενισχύονται είπε οι μαζικές παρακολουθήσεις, παραμένουν αναιτιολόγητες παρακολουθήσεις, παραμένει δυνατότητα οι υποκλοπές να μην σταματούν ποτέ κατέληξε.

Προσοχή συνέστησε με αφορμή το περιστατικό με τον 16χρονο Ρομά που τραυματίστηκε από σφαίρα αστυνομικού, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Βουλή λέγοντας όχι στη στοχοποίηση της αστυνομίας συλλήβδην.

Μάλιστα, είπε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που έγιναν το Δεκέμβριο του 2008, «φωτογραφίζοντας» ως υποκινητή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τελευταίο καταφύγιο των ενόχων είναι ο διχαστικός λόγος και η πατριδοκαπηλεία»,σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα για να θυμηθεί το 2018.

Τρεις συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκειας της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε Ζεφύρι, Μενίδι και Άνω Λιόσια που παραμένει από το πρωί σε πλήρη εξέλιξη.

Εκτός κυκλοφορίας 3 λεωφορειακές γραμμές προς την Δυτική Αττική. Οι επιβάτες που πρόκειται να μεταβούν στις συγκεκριμένες περιοχές καλό θα είναι να καλούν το 11185 για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές.

Ένα μωσαϊκό συγκλονιστικών καταθέσεων, αληθινών ιστοριών από ανθρώπους που έχασαν τις οικογένειές τους με μαρτυρικό τρόπο στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι και κάποιοι από αυτούς ζουν από τύχη με σημάδια στο σώμα και την ψυχή του ήταν και η σημερινή συνεδρίαση στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018. Καθηλωτική ήταν η μαρτυρία της Κάλλι Αναγνώστου, εγκαυματίας η ίδια και το μικρό παιδί της ενώ με συγκινησιακή φόρτιση και με εμφανή εκνευρισμό για την εγκληματική απουσία κάθε υπευθύνου τις κρίσιμες ώρες κατέθεσε ο Παναγιώτης Νταγκαλος ο οποίος έχασε στη φωτιά τη σύζυγο του ενώ κατάφερε να επιβιώσει ο ίδιος και ο 3,5 ετών γιος του.

Έρχεται επιταγή τροφίμων για νοικοκυριά που είναι στο όριο της φτώχειας. Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του κρατικού Προϋπολογισμού του 2023 στη Βουλή, αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό πρόσθετα μέτρα στήριξης υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει, μέχρι τότε, εκτοξευθεί στα ύψη η χονδρική τιμή στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα