back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέα πεδία έντασης για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο έχουν στήσει Ρομά, με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Αυτή την ώρα, έκρυθμη είναι η κατάσταση στην περιοχή του Σχιστού στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την αστυνομία, νεαροί έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και ελαστικά επί της οδού Δερβενακίων. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις.
Κλειστή και στα δυο ρεύματα η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ποταμού από το ύψος της Καραολή & Δημητρίου, μέχρι την Δερβενακίων.
Nωρίτερα, η αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχές της δυτικής Αττικής προχώρησε σε 7 συλλήψεις για ναρκωτικά και 4 προσαγωγές.

Υψηλοί τόνοι σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τo θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά. Πριν από λίγο το ΚΚΕ, υπέβαλλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται αύριο. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα σχέδια του εμπλέκει τις ένοπλες δυνάμεις. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θράσος και δειλία και τον κάλεσε να απαντήσει αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. Σε φορτισμένο κλίμα η τριτολογία Μητσοτάκη. «Είπατε ότι το παράνομο λογισμικό λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης», είπε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα «Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Χατζηδάκη και τον κ Φλώρο και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Προφανώς δεν τους παρακολουθούσα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει όσα ισχυρίζεται για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Προηγουμένως στη δευτερολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει “δριμύ κατηγορώ” εναντίον του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης συνελήφθη ψευδόμενος όταν έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, σε σημερινό δημοσίευμα των NYT, σύμφωνα με το οποίο τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ έδωσε στην Intellexa άδειες εξαγωγής του Predator σε τρίτες χώρες. Προς επίρρωση των όσων γράφει η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται σχετική δήλωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί του.

«Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των NYT, σημείωσε ότι αυτό σημαίνει ότι “μια ευρωπαϊκή χώρα που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους”.

«Νομοσχέδιο όνειδος», που στοχεύει στην προστασία του παρακρατικού μηχανισμού, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Μιχάλης Κατρίνης. «Mε το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ. «Για παρακράτος παρακολουθήσεων του κ. Μητσοτάκη και της ΕΥΠ, που μοιάζει με ιλαροτραγωδία και μας διασύρει διεθνώς», έκανε λόγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η μη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν έπειτα από βέτο της Αυστρίας, αποτελεί «μια κακή μέρα για την Ευρώπη», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.
Νωρίτερα, οι υπουργοί Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ενέκριναν νωρίτερα σήμερα την ένταξη της Κροατίας στη ζώνη Σένγκεν από την αρχή του έτους.

Την Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται αυτή την ώρα, ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.
Στόχος του «τριφυλλιού» είναι να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του αυξάνοντας σε τέσσερις τις επιτυχίες του στη διοργάνωση.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
17 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα