back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Νέο περιστατικό με πυροβολισμούς από ρομά εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκε απόψε αυτή την φορά στην περιοχή του Ασπρόπυργου, όπου για τρίτο 24ωρο παραμένει τεταμένη η κατάσταση με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδα ατόμων στη λεωφόρο Διυλιστηρίων όταν δέχθηκαν πυρά,- χωρίς ευτυχώς τραυματίες -πιθανότατα από κυνηγετικό όπλο.
Για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων η αστυνομία έκλεισε για προληπτικούς λόγους και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή των Μεγάρων, από το 39ο μέχρι το 42ο χλμ. και τα δυο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου μέχρι τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στα Μέγαρα όπου κάηκε ένα όχημα στον παράδρομο της εθνικής οδού στο 40ο χλμ. Ηρεμία αυτή την ώρα στον Κορυδαλλό.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχές της δυτικής Αττικής προχώρησε σε 7 συλλήψεις για ναρκωτικά και 4 προσαγωγές.

Υψηλοί τόνοι σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τo θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά. Απόψε το ΚΚΕ, υπέβαλλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται αύριο. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα σχέδια του εμπλέκει τις ένοπλες δυνάμεις. Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θράσος και δειλία και τον κάλεσε να απαντήσει αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων. Σε φορτισμένο κλίμα η τριτολογία Μητσοτάκη. «Είπατε ότι το παράνομο λογισμικό λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης», είπε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Χατζηδάκη και τον κ Φλώρο και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Προφανώς δεν τους παρακολουθούσα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει όσα ισχυρίζεται για τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Νωρίτερα, στη δευτερολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει “δριμύ κατηγορώ” εναντίον του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης συνελήφθη ψευδόμενος όταν έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator. O κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, σε σημερινό δημοσίευμα των NYT, σύμφωνα με το οποίο τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ έδωσε στην Intellexa άδειες εξαγωγής του Predator σε τρίτες χώρες. Προς επίρρωση των όσων γράφει η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται σχετική δήλωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί του.

«Ο ελληνικός λαός έγινε θεατής άλλης μιας παράστασης διχόνοιας και τοξικού λόγου από τους δυο συνήθεις πρωταγωνιστές, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα», τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των NYT, σημείωσε ότι αυτό σημαίνει ότι “μια ευρωπαϊκή χώρα που οφείλει να προστατεύει αταλάντευτα τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκτίθεται ανοίγοντας το δρόμο σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τέτοια κακόβουλα λογισμικά σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών τους”.

«Νομοσχέδιο όνειδος», που στοχεύει στην προστασία του παρακρατικού μηχανισμού, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης. «Mε το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», δήλωσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ. «Για παρακράτος παρακολουθήσεων του κ. Μητσοτάκη και της ΕΥΠ, που μοιάζει με ιλαροτραγωδία και μας διασύρει διεθνώς», έκανε λόγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η πρόταση του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή ωραρίου τροφοδοσίας από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί, βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης στην Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Όπως είπε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση, ενώ θα ψηφιστεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Η πρόταση δε λειτουργεί τιμωρητικά, αλλά εξασφαλίζει, ότι όλοι έχουν δικαιώματα», τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Στην Ισπανία, δυο παιδιά έχασαν τη ζωή τους, λόγω της λοίμωξης του αναπνευστικού με βακτήριο του στρεπτόκοκκου Α.
Οι λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο Α καταγράφουν ασυνήθιστη αύξηση στα παιδιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές αρχές, καλώντας σε επιφυλακή, ενώ στη Βρετανία, 15 θάνατοι παιδιών αποδόθηκαν σε λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με τις βρετανικές και γαλλικές αρχές είναι απίθανο η έξαρση να οφείλεται στην εμφάνιση ενός νέου, πιο επικίνδυνου βακτηριακού στελέχους.

Σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας Παναθηναϊκός- Αρμάνι Μιλάνο 33-42 στο ημίχρονο.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
17 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα