back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε Ασπρόπυργο και Μενίδι, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη. 
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, απόψε διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Λόγω της τοξικότητας των καπνών ενεργοποιήθηκε το 112.  

Νωρίτερα, επί της λεωφόρου Φυλής και Ιουστινιανού στα Άνω Λιόσια, Ρομά ακινητοποίησαν αστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός και το έκαψαν ολοσχερώς. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η πυροσβεστική, ωστόσο για αρκετή ώρα ήταν δύσκολη η προσέγγισή τους στο σημείο. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις. 
 
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκει επικίνδυνη ταύτιση με τα γεγονότα του 2008, σπέρνοντας μίσος και διχασμό.  

Να ενημερώσουμε τον κ. Θεοδωρικάκο ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ όταν στη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη τον Οκτώβριο του 21 στο Πέραμα ήταν αυτός που επικρατούσε και κάλυπτε αντίστοιχες συμπεριφορές αστυνομικών» επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης. 
Την Παρασκευή απολογείται ο αστυνομικός, ενώ συνήγορος υπεράσπισής του ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.  

Ξεκάθαρες απαντήσεις στο ζήτημα των υποκλοπών ζήτησε απόψε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χωρίς να δίνουμε την εντύπωση όπως είπε ότι το απόρρητο είναι μία βολική δικαιολογία. Μιλώντας στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Ιδρύματος Αντώνης Σαμαράς, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο κ. ΣΑμαράς επισήμανε «δεν πιστεύω, δεν θέλω να πιστέψω, ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο, αν ίσχυαν όλα αυτά, θα επρόκειτο, αναμφίβολα, για αντί-δημοκρατική εκτροπή. 
 
Υψηλοί τόνοι αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα στην Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ. Να έχει πρόσβαση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις διατάξεις, αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.  

«Σε αντίθεση με όσους συνάπτουν παράνομα και ανυπόστατα “μνημόνια” που αγνοούν και καταστρατηγούν βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Το υπεξ απαντά στο διάβημα που φέρεται έτοιμη να καταθέσει η Λιβύη κατά των ελληνικών ερευνών για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στην Κρήτη. 

Νωρίτερα, το Υπουργείο εξωτερικών σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου περί εφόδου στη χώρα μας μια νύχτα, με αιχμή την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, χαρακτήρισε παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου». 

Tην πρόθεση του να μην εγκρίνει την πώληση F 16 στην Τουρκία μέχρι ο Ταγιπ Ερντογάν γίνει ένας κανονικός σύμμαχος και δεν θα απειλεί τους συμμάχους του, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Με ανάρτηση του Αμερικανός Γερουσιαστής επίσης απορρίπτει τους πανηγυρισμούς στην γειτονική χώρα, ότι δήθεν ήρθησαν πλέον όλοι οι περιορισμοί για την αγορά των αμερικανικών μαχητικών. Επιμένει ότι είναι αναγκαίο να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών F-16 στην Τουρκία. 

Σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου το εορταστικό “καλάθι του νοικοκυριού”, από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 11 Ιανουαρίου το “καλάθι του Αη Βασίλη”, με παιγνίδια. Εντός λίστας του εορταστικού καλαθιού, μοσχάρι, γαλοπούλα, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα. Εκτός μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για να μην δημιουργηθεί, όπως ανέφερε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αθέμιτος ανταγωνισμός με φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina.984.gr

Η 60χρονη Ντίνα Μπολουάρτε ορκίστηκε απόψε πρόεδρος του Περού μετά την καθαίρεση του Πέδρο Καστίγιο κατόπιν σχετικής ψηφοφορίας στο Κογκρέσο. Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την προεδρία της χώρας των Άνδεων. 
Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμα, στο οποίο ο Καστίγιο ζητούσε τη διάλυση του Κογκρέσου και την επιβολή κατάστασης «εκτάκτου ανάγκης», οι βουλευτές προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες στην προγραμματισμένη ψηφοφορία με το ερώτημα της καθαίρεσης του προέδρου. Από τους συνολικά 130 βουλευτές, οι 101 τάχθηκαν υπέρ της απομάκρυνσης του προέδρου από την εξουσία. 

Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 68-59 της ιταλικής Ρέτζιο Εμίλια σε αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ. Επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ Ελλήνων και Ιταλών οπαδών με συνέπεια να καθυστερήσει το τζάμπολ του αγώνα για 15 λεπτά, ενώ τραυματίστηκε δύο άτομα. 

Κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2022, αναδείχθηκε ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου, στο Gala της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

ΚΑΙΡΟΣ  

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα