back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δυτική Αττική: Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών – 7 συλλήψεις Ρομά, 4 προσαγωγές

Διαβάστε επίσης

Νέα επεισόδια με πυροβολισμούς στην δυτική Αττική από Ρομά εναντίον αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν το βράδυ που πέρασε στην περιοχή του Ασπρόπυργου, όπου για τέταρτο 24ωρο παραμένει τεταμένη η κατάσταση με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδα ατόμων στη λεωφόρο Διυλιστηρίων όταν δέχθηκαν πυρά,- χωρίς ευτυχώς τραυματίες -πιθανότατα από κυνηγετικό όπλο.  

Για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων η αστυνομία έκλεισε για προληπτικούς λόγους και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή των Μεγάρων, από το 39ο μέχρι το 42ο χλμ. και τα δυο ρεύματα της  Περιφερειακής Οδού Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου μέχρι τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. 

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στα Μέγαρα όπου κάηκε ένα όχημα στον παράδρομο της εθνικής οδού στο 40ο χλμ. Ηρεμία αυτή την ώρα στον Κορυδαλλό. 

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχές της δυτικής Αττικής προχώρησε σε 7 συλλήψεις για ναρκωτικά και 4 προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, ένας 30χρονος ρομά έχασε τη ζωή του μετά από πυρά που δέχθηκε από κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα διαπληκτίστηκε με το δράστη, που τον πυροβόλησε θανάσιμα με καραμπίνα στο στήθος, στον καταυλισμό των Μεγάρων. Οι συγγενείς του θύματος κατονόμασαν στις Αρχές τον δράστη και αναζητείται. 

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα και στα Μέγαρα όπου κάηκε ένα όχημα στον παράδρομο της εθνικής οδού στο 40ο χλμ. Για την κατάσβεση επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Νωρίτερα, αποχώρησαν τα άτομα από τον Κορυδαλλό άνοιξαν και οι δρόμοι.

Για προληπτικους λόγους έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου (Βόρειος Παράδρομος Ν.Ε.Ο.Α.Κ.) στην περιοχή των Μεγάρων, από το 39ο έως το 42ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστή είναι επίσης η Περιφερειακή Οδός Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου έως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

7 συλλήψεις και 4 προσαγωγές από την αστυνομική επιχείρηση

Σε 7 συλλήψεις, 4 προσαγωγές και 25 κατ’ οίκον έρευνες, προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της δυτικής Αττικής μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών από ομάδες Ρομά.

Όπως έγινε γνωστό πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις περιοχές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, του Ζεφυρίου, των Άνω Λιοσίων και Αχαρνών.

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής/Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ο.Π.Κ.Ε., Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ. και συμμετοχή αστυνομικών σκύλων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :

– πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε 25 οικίες
– συνελήφθησαν 7 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών
– προσήχθησαν 4 άτομα

Οι αστυνομικές δράσεις στην περιοχή συνεχίζονται.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα