back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προκήρυξη υποτροφιών από το υπ. Υγείας για μετεκπαίδευση στην αντιμετώπιση βαρέως τραύματος με χρηματοδότηση του ΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον οργανισμό Αναγέννηση και Πρόοδος και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών, για την εκπαίδευση στην αντιμετώπιση βαρέως τραύματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιατρούς ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής και Ορθοπεδικής Χειρουργικής και αποτελεί μέρος της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ. Η εκπαίδευση θα γίνει στο νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath Academic Hospital (CHBAH) το οποίο βρίσκεται στο Johannesburg στη Νότια Αφρική. Περισσότερες πληροφορίες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο traumaedu.gr.

Η εκπαίδευση θα γίνει στο νοσοκομείο Chris Hani Baragwanath Academic Hospital (CHBAH) το οποίο βρίσκεται στο Johannesburg στη Νότια Αφρική. Οι υπότροφοι θα έχουν πλήρη κλινική ευθύνη για την αναζωογόνηση και τη χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών υπό την επιτήρηση και στήριξη, όπου χρειάζεται, του πολύ έμπειρου προσωπικού του νοσοκομείου που διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών παγκοσμίως. Το νοσοκομείο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Witwatersrand με το οποίο δρομολογούνται ενέργειες αδελφοποίησης με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη εξέλιξη στην αποδοχή των υποτρόφων της Ελλάδας. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη λόγω της προσέλευσης εκπαιδευομένων από πολλές χώρες του κόσμου που αναζητούν αντίστοιχη εκπαίδευση.

1. Η υποτροφία αφορά σε:

Ειδικότητες: Γενικοί Χειρουργοί και Ορθοπαιδικοί Χειρουργοί.
Oι θέσεις αφορούν κατά προτεραιότητα τις προαναφερθείσες ειδικότητες και μπορούν να συμμετέχουν επιπλέον ειδικότητες που εμπλέκονται στη διαχείριση του τραυματία όπως αναισθησιολόγοι, επειγοντολόγοι και νοσηλευτές.
Επίπεδο: Επίκουροι Καθηγητές ή Αναπληρωτές Καθηγητές, Επιμελητές Β, Παρατασιακοί Ειδικευόμενοι, Ειδικευόμενοι στον τελευταίο χρόνο ειδικότητας, κατά προτεραιότητα, ή/και Επιμελητές Α.

2. Προϋποθέσεις
Απαραίτητη πολύ καλή γνώση αγγλικών .
Σημαντικά προσόντα θα θεωρηθούν η εκπαίδευση στο ATLS και το DSTC, καθώς και η απασχόληση σε δημόσιο νοσοκομείο που αντιμετωπίζει τραύμα.

3. Διάρκεια
Η παραμονή στην περιοχή του Johannesburg ορίζεται σε 3 μήνες κατ’ ελάχιστον και επεκτείνεται σε 6 εφόσον συντρέχουν προϋποθέσεις.

4. Κάλυψη εξόδων
Η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης.
Η παραμονή των υποτρόφων έχει ρυθμιστεί σε ασφαλείς περιοχές που απέχουν 10-25’ από το νοσοκομείο.

5. Διαδικασία επιλογής υποψηφίων
Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα traumaedu.gr, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις Υποτροφίες και την Εκπαίδευση στο Τραύμα.
Η τελική επιλογή των υποψηφίων γίνεται από την επιτροπή Τραύματος του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν αξιολόγησης των βιογραφικών σημειωμάτων και προσωπικής συνέντευξης.

6. Αξιολόγηση μετεκπαίδευσης
Οι υπότροφοι συμπληρώνουν ημερολόγιο εκπαίδευσης και log book για κάθε δραστηριότητά τους και αξιολογούνται ανά μήνα για την πρόοδό τους από τους εκπαιδευτές τους. Εφόσον συντρέχουν λόγοι γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις και επί μη συμμόρφωσης η υποτροφία μπορεί να διακοπεί. Αντιθέτως, εφόσον συντρέχουν λόγοι μπορεί να παραταθεί για 3 επιπλέον μήνες.

Συμπλήρωση Αιτήσεων και Υποβολή Σχετικών Εγγράφων στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα TraumaEdu.gr

Η πλατφόρμα συμπλήρωσης αιτήσεων και υποβολής σχετικών εγγράφων traumaedu.gr δέχεται αιτήσεις καθ όλη τη διάρκεια της 5ετίας και οι ενδιαφερόμενοι θα καλούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατόπιν αξιολόγησης της αίτησής τους, για τη διαδικασία της συνέντευξης.
Οι ενδιαφερόμενοι για το πρώτο τρίμηνο του 2023 (ΙΑΝ – ΜΑΡ) καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, καθώς και τα σχετικά έγγραφα, έως και 10/12/2022 .

Απαραίτητα Έγγραφα:
1. Φωτοντίγραφο Πτυχίου Ιατρικής Σχολής
2. Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
3. Δύο (2) Πρόσφατες Συστατικές Επιστολές
4. Φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Γνώσης Αγγλικής Γλώσσας

Επιθυμητά Πρόσθετα Προσόντα:
1. Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος Advanced Trauma Life Support (ATLS), ή / και χρονολογία τελευταίας ανανέωσης.
2. Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος Definitive Surgical Trauma Care (DSTC)

*Επισημαίνεται ότι μέρος της διαδικασίας των συνεντεύξεων θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα υποτροφιών μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο traumaedu.gr

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα