back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις γυναίκες συνεχίζουν μεταξύ των 20 διαιτητών και 30 βοηθών στο Κατάρ

Διαβάστε επίσης

Τρεις γυναίκες διαιτητές, η Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία), η Νέουζα Μπακ (Βραζιλία) και η Κάθριν Νέσμιτ (ΗΠΑ) -οι δύο τελευταίες ως βοηθοί-, παρέμειναν στο Κατάρ για τη συνέχεια του Μουντιάλ 2022.

Μετά τις περικοπές που έκανε η FIFA, κράτησε μόνο 20 διαιτητές -από τους 36 που ξεκίνησαν-, 39 βοηθούς -από τους αρχικά 69- και 19 VAR -από τους 24-, με συνέπεια η γυναικεία εκπροσώπηση στην κορυφαία διοργάνωση να μειώνεται στο μισό.

Αποχώρησαν -όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo deportivo- οι, Σαλίμα Μουκασάνγκα (Ρουάντα) και Γιοσίμι Γιαμασίτα (Ιαπωνία) που είχαν κληθεί ως διαιτητές, περιορίζοντας όμως τον ρόλο τους στο τουρνουά ως τέταρτες, και η-βοηθός- Κάρεν Ντίας Μεδίνα (Μεξικό).

Όπως είναι γνωστό η Σετφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που «σφύριξε» σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη συνάντηση της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα (4-2).

Να σημειωθεί ότι η Κάθριν Νέσμιθ έχει ήδη επιλεγεί για τον έλεγχο του VAR στο οφσάιντ, για την αυριανή μονομαχία μεταξύ Κροατίας και Βραζιλίας (17:00).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα