18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Χατζηδάκης: Επιτακτική ανάγκη η συμπλήρωση και ενίσχυση των εθνικών μέτρων, προστασίας του εισοδήματος

Διαβάστε επίσης

Την επιτακτική ανάγκη άμεσης συλλογικής απάντησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την συμπλήρωση και ενίσχυση των εθνικών μέτρων, προστασίας του εισοδήματος των πολιτών, επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει η υλοποίηση του πρόγραμματος αναβάθμισης των δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων.

«Η ενεργειακή κρίση και το ευρύτερο κύμα ακρίβειας που έχει πυροδοτήσει, είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και πλήττει περισσότερο τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Γι’ αυτό καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί αλληλέγγυα στις προσπάθειες που καταβάλλουν όλες οι κυβερνήσεις για να προστατέψουν τους πολίτες τους από τις επιπτώσεις της κρίσης. Θα ήταν λάθος να συμβεί το αντίθετο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει φέτος έκτακτα μέτρα ύψους 4,8 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που πλήττονται από το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις εισαγόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Τόνισε ότι τα προγράμματα για τη στήριξη της απασχόλησης και της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας έχουν πολλαπλασιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια, χάρη και στην αξιοποίηση, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Ανέδειξε επίσης τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην κατάρτιση και επανακατάρτιση ανέργων και εργαζομένων ως εργαλείο για τη στήριξη της απασχόλησης.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στα προγράμματα κατάρτισης 120.000 άνεργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, που ήδη υλοποιούνται, αλλά και στο πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων, που πρόκειται να τρέξει προσεχώς, με χρηματοδότηση (και για τα δυο προγράμματα) από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα