back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται τη Δευτέρα, η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για «το καλάθι του Αϊ Βασίλη». Σύμφωνα με την τροπολογία, από τις 14 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 11 Ιανουαρίου 2023,τα καταστήματα παιδικών παιγνιδιών, εντάσσουν τουλάχιστον ένα προϊόν από κάθε κατηγορία παιγνιδιών στο « καλάθι του Αϊ Βασίλη» και το διαθέτουν σε ειδική τιμή, ενημερώνοντας τους καταναλωτές μέσω ειδικής σήμανσης.

Συνεχίζεται και σήμερα η αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής όπου Ρομά προκαλούν επεισόδια. Εδώ και λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν ελέγχους στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες εγιναν δυο προσαγωγές. Νέα επεισόδια είχαμε τη νύχτα από ομάδες Ρομά σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα και Σχιστό Κορυδαλλού. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδα ατόμων στη λεωφόρο Διυλιστηρίων όταν δέχθηκαν πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια στο πρόσωπο. Στα Μέγαρα κάηκε ένα όχημα στον παράδρομο της εθνικής οδού στο 40ο χλμ. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια χθεσινής επιχείρησης σε περιοχές της δυτικής Αττικής προχώρησε σε 7 συλλήψεις για ναρκωτικά και 4 προσαγωγές.

Στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών αναμένεται να οδηγηθεί -με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία- ο 36χρονος που συνελήφθη για την δολοφονία του 28χρονου Ρομα μετά από διαπληκτισμό που είχαν στον καταυλισμό των Μεγάρων χθες το βράδυ. Ο επίσης Ρομά δράστης, φέρεται να πυροβόλησε τον 28χρονο στον θώρακα τραυματίζοντας τον θανάσιμα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί το αυτοκίνητο του στο 36ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν στην Αττική Οδό κοντά στην έξοδο της Μαγούλας.

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Ασπρόπυργο, σε εταιρεία πολυεστερικών στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα ενώ συνδράμουν υδροφορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Μήνυμα εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους της περιοχής από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Τρία προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης δέχτηκε το 112 λίγο πριν από τις 10 το πρωί. Στο σήμείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών καθώς και ειδικοί σκύλοι που ερευνούν το κτήριο.

Εν τω μεταξύ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη η απολογία του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Με τις μαρτυρίες κατοίκων από το Μάτι οι οποίοι με συγκλονιστικό τρόπο περιγράφουν όσα έζησαν θρηνώντας για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων συνεχίζεται μέσα σε φορτισμένο κλίμα η δίκη. Με την έναρξη της διαδικασίας η υπεράσπιση του κατηγορούμενου δημάρχου Ραφήνας για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έθεσε θέμα αμεροληψίας του δικαστηριου γιατί επέτρεψε την ανάρτηση των φωτογραφιών των νεκρών από την πύρινη λαίλαπα.

Με ομιλίες βουλευτών πραγματοποιείται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της βουλής, η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τo θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά, το οποίο ψηφίζεται το βράδυ. Μετά το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής αλλά και επί των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου.

Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξήχθη η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Η ένταση κορυφώθηκε με αιχμή τις αιτιάσεις για παρακολούθηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην 9η Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου που θα πραγματοποιηθεί στο Αλικάντε της Ισπανίας θα λάβει μέρος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενέργεια και οικονομία στο επίκεντρο.

Ένας 18χρονος συνελήφθη για την επίθεση με μολότοφ που δέχθηκε στις 11 το βράδυ διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Μεταξά, στην περιοχή των Εξαρχείων. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα περίπου 50 ατόμων και προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Ήδη στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ έχουν υποβληθεί πάνω από 1,1 εκατ. αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα