13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

13.3 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Νέα διαμαρτυρία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικά πυρά. Κάτοικοι του οικισμού Ρομά στην Αγία Σοφία έστησαν οδοφράγματα στην οδό Πόντου καίγοντας λάστιχα, παλέτες και σκουπίδια. Η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο έχει διακοπεί, ενώ επί τόπου σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση και σήμερα σε περιοχές της δυτικής Αττικής, όπου ομάδες Ρομά έχουν προκαλέσει τα τελευταία 24ωρα εκτεταμένα επεισόδια. Χθες το βράδυ, θύμα ξυλοδαρμού και κλοπής του οχήματός του έπεσε ένας άνδρας, από ομάδα Ρομά, στην οδό Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο. Επίσης, πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 10.00 το βράδυ έξω από σπίτι στα Άνω Λιόσια, στην οδό Μαρίνου Αντύπα, προκαλώντας εξωτερικές φθορές στο κτίριο, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού. Από το σημείο περισυνελέγησαν 7 κάλυκες. Τέλος, ολοσχερώς καταστράφηκε το πρωί εργοστάσιο με πολυεστερικά είδη στον Ασπρόπυργο. Για ξεκάθαρο εμπρησμό, πιθανότατα από τους Ρομά, κάνει λόγο ο ιδιοκτήτης του.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό προσωρινά ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μετά από διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Ψυχραιμία συστήνουν, μετά την απόφαση, οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Ρομά. Ο 34χρονος αστυνομικός απολογήθηκε διά υπομνήματος, ενώ απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις που του έθεσε ο ανακριτής. Κατά πληροφορίες, εξέφρασε τη λύπη του για τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη ο ανήλικος. Όσον αφορά την υπερασπιστική του γραμμή, όπως έγινε γνωστό, επέμεινε ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που -όπως ισχυρίστηκε- διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του. Επανέλαβε επίσης ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος κι ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει.

Καταδικαστέα η στοχοποίηση διοικητών νοσοκομείων και γιατρών με πράξεις τραμπουκισμού, τόνισε ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με την επίθεση που δέχεται ο διοικητής και γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Όπως υπογράμισε ο κ. Πλεύρης, παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στον 16χρονο. “Όσοι δυναμιτίζουν το κλίμα με εμπρηστικές πολιτικές δηλώσεις, προκλητικές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις ή διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις, ας αφήσουν έξω τα νοσοκομεία μας από αυτήν την τοξικότητα”, σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της Αρχής αλλά και επί των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει “πώς είναι δυνατόν ο ίδιος να ισχυρίζεται πως δεν ξέρει ποιοι έχουν το Predator, αλλά την ίδια ώρα στενός συνεργάτης του στο Υπουργείο Εξωτερικών να έχει υπογράψει άδεια για εξαγωγή του από την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου του 2021”. “Είχε λοιπόν την έγκριση της ΕΥΠ και από ποιον ο κ. Σμυρλής όταν παρείχε άδεια εξαγωγής για το Predator;”, καταλήξει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο 8,5% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη χώρα τον Νοέμβριο, από 9,1% τον Οκτώβριο, και 12% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Ωστόσο, σημαντικές ανατιμήσεις εμφανίζονται στα τρόφιμα και συγκεκριμένα: 25,3% έχουν αυξηθεί τα γαλακτοκομικά, 20,4% τα λάδια, 18,7% το ψωμί, 16,7% τα κρεατικά και 12,6% τα λαχανικά. Σημαντικές είναι οι ανατιμήσεις και στην ενέργεια, με την αύξηση στο φυσικό αέριο στο 27,8%, στα στερεά καύσιμα 23,2%. Την ίδια ώρα, πάντως, πτώση 5,3% εμφανίζει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. “Για ακόμη έναν μήνα ο υψηλός πληθωρισμός και η σαρωτική ακρίβεια ισοπεδώνουν τα εισοδήματα των πολιτών” υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση οι Τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Αχτσιόγλου και Χαρίτσης.

Τελεσίγραφο προς τις φαρμακαποθήκες ώστε να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα φαρμάκων, αλλά και να τα διαθέσουν στην ελληνική αγορά, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μάλιστα ο υπουργός προειδοποίησε με ανάκληση άδειας τις φαρμακαποθήκες εάν δηλώσουν ψευδή στοιχεία.

Η Στρατηγική Αυτονομία της Ε.Ε. με έμφαση στον τομέα της Ενέργειας, η Μεσόγειος στο μέλλον της Ευρώπης και το οικονομικό πλαίσιο, στο επίκεντρο της 9ης Συνόδου Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, στο Αλικάντε της Ισπανίας, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού φυσικού αερίου Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και συζήτησαν τις προοπτικές για τον τουρκικό κόμβο φυσικού αερίου καθώς και τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η Gazprom. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Οκτώβριο η Τουρκία να γίνει βάση για προμήθειες φυσικού αερίου, αφού οι αγωγοί Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ζημιές τον Σεπτέμβριο από εκρήξεις. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει δηλώσει ότι συμφωνεί με την ιδέα.

“Οποιαδήποτε χώρα τολμήσει να επιτεθεί στη Ρωσία με πυρηνικά όπλα, θα εξαφανιστεί από προσώπου Γης”, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδος, Βλαντίμιρ Πούτιν. Τόνισε ότι η χώρα του δεν έχει εντολή να εξαπολύσει ένα πρώτο προληπτικό πυρηνικό πλήγμα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, αλλά υπογράμμισε ότι τα ρωσικά προηγμένα υπερηχητικά όπλα θα διασφαλίσουν ότι η Ρωσία θα μπορεί να απαντήσει σθεναρά αν δεχτεί ποτέ επίθεση. Ανέφερε, επίσης, ότι η Μόσχα νιώθει προδομένη από τη Δύση, μετά την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ, αλλά θα πρέπει στο μέλλον να καταλήξει σε συμφωνίες αναφορικά με την Ουκρανία. Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι η Ρωσία δεν θα πουλήσει πετρέλαιο στις χώρες που επιβάλουν πλαφόν, χαρακτηρίζοντας την απόφαση “ηλίθια”.

…Στο μεταξύ, αντιπρόσωποι της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν μια σειρά “δύσκολων ζητημάτων”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Κλείνει απόψε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Περισσότεροι από 1 εκ. πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση. Έκτακτη επιχορήγηση 31,5 εκ. ευρώ από το υπ. Παιδείας, αυξημένη κατά 10 εκ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους των Ιδρυμάτων.

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με το ωράριο της τροφοδοσίας των καταστημάτων πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας οικονομικού δικαστή, ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στο 0 – 0 Κροατία – Βραζιλία για τη φάση των 8 του Μουντιάλ. Στις 9:00 Ολλανδία – Αργεντινή.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για επιδείνωση από αύριο και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα έως το βράδυ της Κυριακής. Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι 4 με 6 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα