back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Για ανάμειξη στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ φέρεται να ερευνάται από την βελγική ομοσπονδιακή αστυνομία η Εύα Καιλή, την οποία διέγραψε απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.
Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης η ίδια έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αρχές, ενώ σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα πιθανόν έχει προσαχθεί και ο σύντροφος της Φραντζέσκο Τζόρτζι.
Η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά ευρύτερο κύκλο ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή και σημαντική στρατηγική θέση».
Υπενθυμίζεται ότι είχε ίδια είχε εκθειάσει πρόσφατα το Κατάρ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, χαρακτηρίζοντας τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα». Μετά τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ η Εύα Καϊλή δεν ανήκει ως εκ τούτου και στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη επίκειται -πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα- συνεδρίαση του προεδρείου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών όπου θα τεθεί θέμα αποπομπής της.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσουμε να πετύχουμε στο επόμενο Συμβούλιο υπουργών μία συμφωνία ταυτόχρονα για τα ζητήματα της ενεργειακής αλληλεγγύης, της απλοποίησης των διαδικασιών έγκρισης για τοποθέτηση νέων ΑΠΕ και το σημαντικότερο, το πλαφόν ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να συμπιέσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την Σύνοδο Κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στο Αλικάντε, ενώ εκτίμησε ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια μεταξύ όλων των συμμετεχόντων ότι μία τέτοια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.

Στην αντικατάσταση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρου Παπαιωάννου προχώρησε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, νέα καθήκοντα από σήμερα αναλαμβάνει ο Γεώργιος Αρναούτης, σύμβουλος πρεσβείας Α. Υπενθυμίζεται ότι οι χθεσινοί NYT, δημοσίευσαν ότι τμήμα του ελληνικού ΥΠΕΞ έδωσε στην Intellexa άδειες εξαγωγής του Predator σε τρίτες χώρες. Μάλιστα η αμερικανική εφημερίδα επικαλούνταν σχετική δήλωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Παπαϊωάννου, έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί του.

Το απόγευμα υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά. «Ναι» επί της αρχής είπαν 156 βουλευτές της ΝΔ, «όχι» 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης, σε σύνολο 298 βουλευτών που ψήφισαν. Τα άρθρα του νομοσχεδίου που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία υπερψηφίστηκαν από τους γαλάζιους βουλευτές.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μετά από διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση. Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Ο 34χρονος αστυνομικός απολογήθηκε διά υπομνήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε τη λύπη του, επέμεινε ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, επανέλαβε επίσης ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αυτοκινήτου και ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει.

Σε 6 συλλήψεις και 15 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη νέα επιχείρηση σε περιοχές της δυτικής Αττικής, όπου πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 8 οικίες.

Μια ξεχωριστή, Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της “Φλόγας” διοργανώθηκε απόψε στον πεζόδρομο του Δήμου Αθηναίων, ανάμεσα στους δύο ξενώνες του Συλλόγου, στο Γουδή.
Προ ημερών ολοκληρώθηκε το έργο, που ενώνει τους δύο ξενώνες, στο σημείο που άλλοτε υπήρχε δρόμος και η διέλευση των οχημάτων αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για την μετακίνηση των παιδιών.
«Αυτό το έργο δεν χρειαζόταν χρήματα για να γίνει, αλλά ψυχή, δήλωσε η πρόεδρος της Φλόγας, Μαρία Τρυφωνίδου, ευχαριστώντας το δήμαρχο Αθηναίων για τις προσπάθειες του να πεζοδρομηθεί ο δρόμος.
Ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος άναψε συμβολικά τα δεκάδες λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μοίρασε δώρα στα παιδιά τόνισε ότι “για όλους εμάς, σήμερα μάλλον είναι από τις ωραιότερές μας μέρες στο Δήμο, γιατί τα παιδάκια επιτέλους θα βλέπουν λιγάκι ουρανό.

Ο Τζο Μπάιντεν όπως υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, θα υποστηρίξει, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής την προσεχή εβδομάδα, την ιδέα της ένταξης της Αφρικανικής Ένωσης στην G20, στην Ομάδα όπου μετέχουν 19 από τις πιο προηγμένες οικονομίες.

Σε αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Μουντιάλ Αργεντινή- Ολλανδία 1-0 στο ημίχρονο. Στο μπάσκετ για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός- Βίρτους Μπολόνια 61-35 επίσης στο ημίχρονο

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα