Τον χειμώνα, έχουμε μια ποικιλία φρούτων και είναι γνωστό ότι τα εσπεριδοειδή είναι στην καλύτερη τους περίοδο.
Αν και τα πλούσια σε βιταμίνη C εσπεριδοειδή μπορεί να είναι στην κορύφωσή τους το χειμώνα, δεν είναι τα μόνα θρεπτικά φρούτα της εποχής.
Το αχλάδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σημαντικές για το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσο περισσότερες φυτικές ίνες προσλαμβάνετε, τόσο αυξάνεται ο πληθυσμός των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, οι ινώδεις τροφές, συμπεριλαμβανομένων των αχλαδιών, μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη ενός υγιούς βάρους.
Ο ανανάς, όπως και τα εσπεριδοειδή, είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Το τροπικό φρούτο έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση για την καταπολέμηση των ασθενειών και οφέλη για το νευρικό και το πεπτικό σύστημα.
Τα Cranberries μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης καθώς και στον κίνδυνο ανάπτυξης στεφανιαίας νόσου.
Ο λωτός είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και να βοηθήσει στην προστασία του οργανισμού από μολυσματικές ασθένειες..
Ένα πορτοκάλι , πλούσιο σε βιταμίνη C, είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών.
Το γκρέιπφρουτ είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή βιταμίνης C , περιέχει επίσης λυκοπένιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να παίζει ρόλο στη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου, κυρίως του προστάτη.
Ρόδι
Το ρόδι ειναι πολύτιμο για τις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να προάγουν τα καλά βακτήρια του εντέρου και την υγεία του δέρματος.