14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Γερμανία: “Λίστα εχθρών” με πολιτικούς και δημοσιογράφους είχαν καταρτίσει οι “Πολίτες του Ράιχ”

Διαβάστε επίσης

«Λίστα εχθρών» στην οποία αναφέρονται τα ονόματα 18 διακεκριμένων γερμανών πολιτικών και δημοσιογράφων είχαν συντάξει οι «Πολίτες του Ράιχ». Ο κατάλογος βρισκόταν στα χέρια των αρχών πριν ακόμη πραγματοποιηθεί η ευρεία αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης.

Στη «λίστα εχθρών» των «Πολιτών του Ράιχ” περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Tageszeitung, η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν και ο γενικός γραμματέας του, Κέβιν Κούνερτ, ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς και τουλάχιστον τρεις γνωστοί παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών στη δημόσια τηλεόραση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πολιτικοί που αναφέρονται στον κατάλογο ενημερώθηκαν από τις αρχές την Τετάρτη, ενώ οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί.

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι βίαιοι Πολίτες του Ράιχ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν φαντασιώνονται απλώς τις θεωρίες συνωμοσίας. Είχαν συγκεκριμένα σχέδια, τα οποία ήταν πρόθυμοι να θέσουν σε εφαρμογή», δήλωσε σχεετικά η κυρία Έσκεν.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα Πέτερ Φρανκ, οι δυνάμεις ασφαλείας διατηρούσαν πάντα τον έλεγχο της κατάστασης και ο κίνδυνος δεν έγινε υπαρκτός σε καμία φάση των ερευνών.

Ο κ. Φρανκ σημείωσε πάντως ότι η οργάνωση σχεδίαζε να εισβάλει στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με μια μικρή ομάδα. Η αστυνομία της Bundestag από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι ο πιθανός κίνδυνος που θα προέκυπτε από την οργάνωση «ήταν πάντα διαχειρίσιμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα