back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

J. P. Morgan: Στις 10 κορυφαίες τραπεζικές μετοχές η Alpha Bank σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική το 2023

Διαβάστε επίσης

Τη μετοχή της Alpha Bank στις 10 κορυφαίες τραπεζικές μετοχές για το 2023 στην περιοχή της Κεντρικής, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA), συμπεριέλαβε η J.P. Morgan – η μοναδική στην κατηγορία των αναδυόμενων ευρωπαϊκών αγορών και η πρώτη ελληνική μετοχή στη σχετική κατάταξη από το 2014.

Στην έκθεσή του με τίτλο “Brand New Year, same old issues”, ο επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας κρίνονται σταθερές μέσα στο νέο έτος, ενώ «βλέπει» αυξανόμενη κερδοφορία για τον εγχώριο τραπεζικό τομέα.

Η J.P. Morgan εστιάζει στη μετοχή της Alpha Bank συμπεριλαμβάνοντάς τη στο Top 10 των τραπεζικών μετοχών στην περιοχή CEEMEA, που οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη για το 2023.

Σύμφωνα με την ανάλυση του επενδυτικού οίκου, η μετοχή της Alpha Bank έχει προοπτικές για μεσοπρόθεσμη άνοδο, καθώς η τιμή της παραμένει χαμηλότερη σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ) και ο εξορθολογισμός του ισολογισμού που έχει πραγματοποιήσει η Τράπεζα δεν αντικατοπτρίζεται μέχρι στιγμής στην τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής.

Αντίστοιχα, στην ανάλυσή της η J. P. Morgan αναφέρει τους προβληματισμούς για τις προοπτικές του γενικότερου μακροοικονομικού περιβάλλοντος και του τραπεζικού κλάδου, ως πιθανούς κινδύνους προς την επενδυτική της επιλογή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα