18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Μαγνήτης» για μικρούς και μεγάλους το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην πλατεία Συντάγματος με πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους το εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Αθηναίων.

Τόσο η πλατεία Συντάγματος όσο και οι γύρω δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι από κόσμο ενώ ως μαγνήτης λειτουργεί για μικρούς και μεγάλους το φυσικό κομμένο έλατο που έχει στήσει ο Δήμος Αθηναίων, στην πλατεία Συντάγματος, ενόψει Χριστουγέννων.

Το χριστουγεννιάτικο φυσικό έλατο συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των περαστικών και μικροί και μεγάλοι κάνουν μια στάση προκειμένου να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες και βίντεο κάτω από το έλατο 21 μέτρων που φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια στα κλαδιά του.

Ο περισσότερος κόσμος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, δηλώνει ικανοποιημένος με τον γενικότερο στολισμό της πλατείας Συντάγματος και όπως υποστηρίζουν δίνει μια ξεχωριστή νότα γιορτινής διάθεσης, ομορφαίνει την πλατεία, δίνοντας με τους φωτεινούς χρωματισμούς μια αίσθηση αισιοδοξίας και χαράς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Την ίδια στιγμή, απέναντι από την πλατεία, ο κεντρικός δρόμος της αγοράς στην Ερμού μετατρέπεται σε ένα αδιάκοπο πολύχρωμο ποτάμι κίνησης, με κόσμο να κάνει τη βόλτα του προς το μοναστηράκι αλλα και να ψωνίζει χριστουγεννιάτικα δώρα από τα καταστήματα. Παράλληλα πλανόδιοι μουσικοί δρόμου σε κάθε σημείου της Ερμού με ακορντεόν, βιολιά και κιθάρες, χαϊδεύουν με τις μουσικές τους το πέρασμα από την Ερμού ενώ στην πλατεία Καπνικαρέας δεν λείπουν και τα διάφορα μουσικοχορευτικά δρώμενα από καλλιτέχνες δρόμου, που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου γύρω τους.

Η ίδια εικόνα και στην πλατεία στο μοναστηράκι οπού εκεί ενώνεται με αρμόνιά ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό μουσικής από πλανόδιους οργανοπαίχτες και καλλιτέχνες σε ένα γιορτινό μεγάλο πανηγύρι.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα