back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για το ν/σ για τη λειτουργία της ΕΥΠ – Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται για δεύτερη μέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ,έχουν καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής αλλά και επί των επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου, που θα διεξαχθεί γύρω στις 7 το απόγευμα.

Κόντρα Ραγκούση- Γιαννακοπούλου

Στην πρωινή συνεδρίαση υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νάντιας Γιαννακοπούλου.Στην ομιλία του,ο κ.Ραγκούσης κάλεσε το ΥΠΕΞ να απαντήσει στο ερώτημα αν ζήτησε και πήρε την άδεια της ΕΥΠ , ώστε να μπορέσει η εταιρεία Intellexa που εμπορεύεται το Predator,να κάνει εξαγωγή του λογισμικού στη Μαδαγασκάρη.

«Ειδικά για το θέμα του Predator,ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει εξηγήσεις, γιατί επί της διακυβέρνησής του,εταιρεία που σχετίζεται με το συγκεκριμένο λογισμικό πήρε δουλειές από το Δημόσιο»,σχολίασε η κ.Γιαννακοπούλου, χαρακτηρίζοντας υποκριτική την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Έντονη ήταν η αντίδραση του κ.Ραγκούση, οποίος είπε ότι η σύμβαση αφορούσε τους ασυρμάτους της ΕΛΑΣ και ότι η όλη διαδικασία είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης Σαμαρά-Bενιζέλου.

«Δεν είναι έντιμο αυτό το μαγειρείο»,είπε απευθυνόμενος στην κ.Γιαννακοπούλου, η οποία με αυστηρό ύφος,του απάντησε: «Αιδώς Αργείοι…Έχετε πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη και μιλάτε εσείς που ανοίξατε την πόρτα σε αυτές της εταιρείες».
Σε εξίσου έντονο ύφος ήταν και η απάντηση του κ.Ραγκούση, ο οποίος της είπε:
«Εκτίθεστε…Είναι ανακριβέστατη όσα είπατε.Κρίνεστε ιστορικά και όχι μόνο πολιτικά».

 

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα