back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σήμερα οι ανακοινώσεις της εισαγγελίας των Βρυξελλών για την Εύα Καϊλή

Διαβάστε επίσης

Στις 15:00 αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την Εισαγγελία Βρυξελλών για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πολύμηνες έρευνες καταδεικνύουν εκτεταμένη δωροδοκία από το Κατάρ σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, για την προώθηση της εικόνας και των συμφερόντων της χώρας στα ευρωπαϊκά όργανα. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται μεταξύ άλλων και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή ως αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρομπέρτα Μετσόλα.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση, έχουν προσαχθεί και κρατούνται πέντε άτομα, μεταξύ τους η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή.

Οι άλλοι τέσσερις συλληφθέντες είναι ο σύντροφος της κ. Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος ήταν παλαιότερα συνεργάτης του επίσης συλληφθέντος πρώην σοσιαλιστή ευρωβουλευτή (2004-2019), Πιερ Αντόνιο Πανκέρι.

Συνελήφθη επίσης ο νεοδιορισθείς γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), Luca Vincentini, ο οποίος επί 11 χρόνια ήταν ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC). Το πέμπτο πρόσωπο είναι ο Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, διευθυντής της ΜΚΟ, «No Peace Without Justice».

Νωρίτερα σύμφωνα με όσα υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπιστευμένος συνεργάτης της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, κανένας από τους πέντε διαπιστευμένους συνεργάτες της στη βελγική πρωτεύουσα δεν έχει κληθεί για κατάθεση ή ανάκριση από τις Αρχές.

με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα