back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε σύλληψη μετατράπηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων η προσαγωγή της Εύας Καϊλή από τις βελγικές αρχές, μετά την ανάκρισή της ως ύποπτη για ανάμειξη στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που σχετίζεται με το Κατάρ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής την έθεσε εκτός του κόμματος, ενώ εκτός τέθηκε και από την Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου. Για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί και ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή, Φραντζέσκο Τζόρτζι και άλλα τρία άτομα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “οι ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας υποπτεύονταν εδώ και αρκετούς μήνες ότι χώρα του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να επηρεάσει την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έκαναν πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας μεγάλα δώρα σε τρίτους με σημαντική πολιτική ή στρατηγική θέση εντός του Ευρωκοινοβουλίου”.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορέσουμε να πετύχουμε μία συμφωνία στο επόμενο συμβούλιο των υπουργών ενέργειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύνοδο κορυφής των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου στο Αλικάντε της Ισπανίας, σχετικά με την ενεργειακή κρίση. «Να μπορέσουμε επιτέλους να συμπιέσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου», τόνισε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις του με έμφαση σε αυτή για ορισμό πλαφόν.

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μετά από διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση. Την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Σε αντίδραση της απόφασης, κάτοικοι του οικισμού “Αγία Σοφία” στη Θεσσαλονίκη, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές.

Στο μεταξύ σε 6 συλλήψεις και 15 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη νέα επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, και συγκεκριμένα στις περιοχές των Νεόκτιστων και άλλων οικισμών του Ασπροπύργου, καθώς και στο Μενίδι, με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις πεντέμισι το πρωί, με επίκεντρο τη Ραφήνα. Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως σε περιοχές της νοτιοανατολικής Αττικής.

Για τα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, στις 5 παίζουν: Μαρόκο – Πορτογαλία και στις 9: Αγγλία – Γαλλία. Στους 4 προκρίθηκαν χθες Κροατία, Αργεντινή.

Και ο καιρός

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά, και βαθμιαία έως αύριο το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Στην Αττική νεφώσεις με παροδικές βροχές. Άνεμοι νότιοι ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα