back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Η κακοκαιρία Γαία σφυροκοπά τη Δυτική Ελλάδα. Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός, καθώς προβλήματα από πτώσεις βράχων καταγράφονται στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου. Απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίων από και προς τα Επτάνησα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβανόμενης της Αχαϊας, ενώ αναλυτικές οδηγίες προστασίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας.

Ριπές ανέμων περίπου 145 χιλιομέτρων την ώρα κατέγραψε στο Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Η κακοκαιρία αναμένεται να κινηθεί βορειοτέρα και ανατολικότερα και αναμένεται να πλήξει κατά τη διάρκεια της νύχτα τον Θερμαϊκό κόλπο και τη Χαλκιδική.

Κατέληξε η 60χρονη από τους Παξούς, η οποία μεταφέρθηκε με ιδιωτικό σκάφος στη Θεσπρωτία με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αύριο αναμένεται η επίσημη ενημέρωση της Εισαγγελίας Βρυξελλών για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τις πολύμηνες έρευνες να καταδεικνύουν εκτεταμένη δωροδοκία από το Κατάρ σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, για την προώθηση της εικόνας και των συμφερόντων της χώρας στα ευρωπαϊκά όργανα.

Για την υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί και κρατούνται πέντε άτομα, μεταξύ τους η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή. Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, υπό το πρίσμα της δικαστικής διερεύνησης ανέστειλε τις αρμοδιότητες της κας Καϊλή, ενώ την καθαίρεσή της από την αντιπροεδρεία ζήτησε η επικεφαλής των ευρωσοσιαλιστών. Αναταράξεις και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, με την Εύα Καϊλη να τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ και να καλείται να παραδώσει την έδρα στην παράταξη με την οποία εκλέχθηκε.

Να μείνουμε στο ΠΑΣΟΚ, καθώς στις 11.30 αύριο το πρωί σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του Κινήματος για τις εθνικές εκλογές.

Αποτράπηκε από τις αρχές προσπάθεια απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όταν χθες το βράδυ, δύο αλλοδαποί κρατούμενοι για ληστείες και άλλα αδικήματα έκοψαν τα κιγκλιδώματα του κελιού τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του αστυνομικού που τραυμάτισε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, επιφυλακή παραμένουν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Δυτική Αττική μετά τις απειλές ότι θα υπάρξουν αντίποινα, απειλές οι οποίες προκάλεσαν και εισαγγελική παρέμβαση. Ο 16χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Στη Γερμανία τώρα: Έληξε ο συναγερμός για την κατάσταση ομηρείας πολιτών σε εμπορικό κέντρο στη Δρέσδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών νεκρός είναι ο δράστης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για τα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου,

Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0

Αγγλία – Γαλλία:0- 1 στο ημίχρονο

Στους 4 προκρίθηκε νωρίτερα το Μαρόκο. Χθες στα τελικά της διοργάνωσης προκρίθηκαν Κροατία και Αργεντινή.

Καιρός

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα