back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία-Αγγλία 2-1: Με χαμένο πέναλτι του Κέιν

Διαβάστε επίσης

Η Γαλλία πιο αποτελεσματική επικράτησε της ποιοτικής, αλλά άστοχης Αγγλίας με 2-1 και θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Μουντιάλ (14/12-21.00) το Μαρόκο. Μοιραίος για τα «λιοντάρια» ο Χάρι Κέιν που αστόχησε σε πέναλτι στο 84′

Η «αύρα» της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας την οδήγησε σε μεγάλη νίκη, στην πόλη Αλ Κορ, επί της Αγγλίας με 2-1 και την πρόκριση στον ημιτελικό του Μουντιάλ, όπου την επόμενη Τετάρτη (14/12-21.00) θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο. Οι «τρικολόρ» δεν ήταν ανώτεροι του αντιπάλου, αλλά ήταν πιο αποτελεσματικοί και ψύχραιμοι. Αξιοποίησαν σχεδόν στο έπακρο τις λίγες εντός εστίας προσπάθειές τους και άφησαν εκτός νυμφώνος τους άτυχους αντιπάλους τους.

Η Αγγλία είχε την υπεροχή, κατοχή μπάλας στα επίπεδα 60-40, διπλάσιες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτι με τον Χάρι Κέιν για να φέρει για δεύτερη φορά το ματς στα ίσια. Φυσικά το ποδόσφαιρο δεν είναι στατιστικά, είναι η ουσία, το γκολ, η ψυχραιμία και αυτά τα στοιχεία τα είχαν οι «τρικολόρ», την ώρα που τα «λιοντάρια» είδαν μια ακόμα ευκαιρία διάκρισης με μια ποιοτική φουρνιά παικτών να πηγαίνει χαμένη.

Το φιλμ του αγώνα
17’: Ο Τσουαμενί έκανε το κοντρόλ έξω από το ημικύκλιο της περιοχής και έπιασε δεξί βολέ, στέλνοντας τη μπάλα με δύναμη χαμηλά στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ (1-0).
54’: Ο Σάκα ντρίμπλαρε από αριστερά στην περιοχή τον Τσουαμενί που τον ανέτρεψε. Το πέναλτι εκτέλεσε με το δεξί δυνατά στο δεξί παράθυρο ο Κέιν, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
78’: Ο Γκριεζμάν έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στον Μαγκουάιρ και άλλαξε πορεία, τόσο όσο χρειαζόταν για να βγει από το πεδίο δράσης του Πίκφορντ και έτσθι διαμορφώθηκε το τελικό 2-1.
84’: Ο Τεό Ερναντέζ ανέτρεψε τον Μάουντ που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κέιν που έστειλε με το δεξίο την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Σο, Στόουνς (97’ Γκρίλις), Μαγκουάιρ, Ράις, Χέντερσον (79’ Μάουντ), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (79’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Ράσφορντ), Κέιν.
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Τεό Ερναντέζ, Ουπαμεκανό, Βαράν, Ραμπιό, Τσουαμενί, Ντεμπελέ (79’ Κομάν), Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ζιρού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα