back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Η «μάχη της Μάγχης» και η ευκαιρία της Πορτογαλίας απέναντι στο σούπερ Μαρόκο

Διαβάστε επίσης

Μετά τους δύο καταπληκτικούς αγώνες της Παρασκευής (9/12) Κροατία-Βραζιλία και Ολλανδία-Αργεντινή, η σειρά των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου ολοκληρώνεται το Σάββατο (10/12) με άλλα δύο σπουδαία παιχνίδια.

Η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει στις 17:00 την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, το σκληροτράχηλο Μαρόκο και λίγες ώρες αργότερα θα ακολουθήσει η μεγάλη «μάχη της Μάγχης» ανάμεσα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία και την Αγγλία.

Μαρόκο-Πορτογαλία (17:00)

Στο «Al Thumama Stadium» της Ντόχα, χωρητικότητας 44.400 θέσεων, το Μαρόκο θέλει να συνεχίσει τα… θαύματα απέναντι στους Πορτογάλους. Οι Μαροκινοί έγιναν το πρώτο αραβικό έθνος που έφτασαν σε προημιτελικά Μουντιάλ και η τέταρτη αφρικανική ομάδα που προχώρησε ως τους «8» μετά το Καμερούν (1990), τη Σενεγάλη (2002) και την Γκάνα (2010).

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 1986 το Μαρόκο νίκησε 3-1 στη φάση των ομίλων, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας, το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε στους Πορτογάλους τη νίκη στον όμιλο με 1-0.

Οι Μαροκινοί έχουν ορισμένα θέματα μικροτραυματισμών με τους Αγκουέρντ (ενοχλήσεις στη γάμπα) και Χακίμι, όπως και οι δύο αναμένεται εντέλει να παίξουν από την αρχή. Από την άλλη πλευρά οι Πορτογάλοι δεν υπολογίζουν στους τραυματίες Μέντες και Ντανίλο Περέιρα και ψάχνουν την… ηρεμία τους μετά τα πολλά «μποφόρ» που δημιούργησε τις τελευταίες ημέρες ο εκνευρισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο έπειτα απ’ τον παραγκωνισμό του απ’ τη βασική ενδεκάδα στο ματς με τους Ελβετούς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακίμι, Σάις, Αγκουέρντ, Μαζραουί, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ, Ζιγιές, Εν-Νεσίρι, Μπουφάλ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Μπερνάρντο Σίλβα, Καρβάλιο, Οτάβιο, Φερνάντες, Γκονσάλο Ράμος, Φέλιξ.

Αγγλία-Γαλλία (21:00)

Η απόλυτη «μάχη» κι ένα απ’ τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στο χωρητικότητας 68.895 θέσεων «Al Bayt Stadium» της πόλης Αλ Κορ, η σούπερ παραγωγική Αγγλία (12 γκολ στο τουρνουά) θέλει να προκριθεί στα ημιτελικά Μουντιάλ για δεύτερη σερί φορά. Σε 31 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο παρελθόν, η Αγγλία έχει 17 νίκες, έναντι 9 της Γαλλίας, ενώ 5 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι Άγγλοι θα παραταχθούν πλήρεις (με εξαίρεση τον Μπεν Γουάιτ, που έχει επιστρέψει εδώ και δέκα μέρες στο «Νησί»), ενώ οι Γάλλοι έχουν μοναδικό απόντα τον Λούκας Ερναντές.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Μπέλιγχαμ, Ράις, Χέντερσον, Σακά, Κέιν, Φόντεν.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπακεμανό, Τ. Ερναντές, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Ζιρού.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
ΚΡΟΑΤΙΑ – Βραζιλία 4-2 πέν. (0-0 κ.α., 1-1 παρ.)
Ολλανδία – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 3-4 πέν. (2-2 κ.α., 2-2 παρ.)

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Μαρόκο – Πορτογαλία 17:00 «Al Thumama Stadium» Ντόχα
Αγγλία – Γαλλία 21:00 «Al Bayt Stadium» Αλ-Κορ

*Με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν στα ημιτελικά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα