back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μουντιάλ 2022: Οι Μαροκινοί θέλουν συνέχεια στο… παραμύθι

Διαβάστε επίσης

Αφού υπήρξαν «δράστες» της -μέχρι τώρα- μεγαλύτερης έκπληξης στο εφετινό Μουντιάλ, αποκλείοντας την Ισπανία στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας του Μαρόκου, θέλουν να συνεχίσουν σήμερα (10/12, 17:00) την… παραμυθένια πορεία τους στο Κατάρ, αφήνοντας «εκτός νυμφώνος» και την Πορτογαλία.

Πριν από τριάντα έξι χρόνια, το Μαρόκο «έγραψε Ιστορία», καθώς έγινε η πρώτη εθνική ομάδα αφρικανικής χώρας, που προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο τουρνουά του 1986 στο Μεξικό. Και τώρα, έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι πρώτοι εκπρόσωποι της Αφρικής και του αραβικού κόσμου, που θα προκριθεί στον ημιτελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, έχοντας με το μέρος τους, σχεδόν το σύνολο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.

Το Μαρόκο εντυπωσιάζει στα γήπεδα του Κατάρ, καθώς πριν αποκλείσει την «ρόχα» (3-0 στα πέναλτι, κ.α. και παρ. 0-0), κατέλαβε την πρώτη θέση στον προκριματικό όμιλο, με αντιπάλους, το Βέλγιο (2-0), την Κροατία (0-0) και τον Καναδά (2-1).

Η επιτυχία των Μαροκινών διεθνών στο Κατάρ, βασίσθηκε στην αμυντική λειτουργία, καθώς είναι χαρακτηριστικό, ότι στους μέχρι τώτα τέσσερις αγώνες, δεν έχει δεχθεί γκολ από αντίπαλο, αφού στην νίκη με 2-1 επί του Καναδά, ο Αγγερ διαμόρφωσε με αυτογκόλ το τελικό σκορ.

Στο ματς με την Ισπανία, οι παίκτες του Λουϊς Ενρίκε έκαναν 1.019 (!) πάσες και είχαν εξωπραγματικό ποσοστό κατοχής της μπάλας. Ομως αυτό, δεν εμπόδισε τους Μαροκινούς να φθάσουν στην πρόκριση.

Οσον αφορά στους Πορτογάλους, προέρχονται από την εμφατική νίκη με 6-1 επί της Ελβετίας και μάλιστα για 75 λεπτά χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αντικαταστάτης του CR7 στο αρχικό σχήμα των Ιβήρων, ο 21χρονος Γκονσάλο Ράμος, σημείωσε το πρώτο «χατ-τρικ» της εφετινής διοργάνωσης και φαίνεται εξαιρετικά πιθανό, ότι θα διατηρήσει την θέση του στην αρχική 11άδα του Φερνάντο Σάντος.

«Θα χρησιμοποιήσω την στρατηγική, που πιστεύω ότι είναι η σωστή, όπως έκανα σε όλη μου την ζωή», είπε με νόημα ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες της εθνικής Πορτογαλίας, θέλουν να «γράψουν» την δική τους Ιστορία, φθάνοντας για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ, αφού το 2006, ηττήθηκαν από την Γαλλία στον ημιτελικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα