back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζει την Ευρώπη το Καταρ-gate, η υπόθεση χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων προκειμένου να προωθούν την εικόνα και τα συμφέροντα του Κατάρ στην Ευρώπη.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ διέψευσε κατηγορηματικά ‘’κάθε προσπάθεια σύνδεσης της χώρας με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά’’, συμπληρώνοντας ότι η Ντόχα λειτουργεί πλήρως συμμορφωμένη με τους διεθνείς νόμους και κανονισμούς’’.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι σήμερα η Εισαγγελία των Βρυξελλών, έχουν συλληφθεί 4 άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δύο ακόμη άτομα έχουν αφεθεί ελεύθερα. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά σε ονόματα.

Σύμφωνα ωστόσο, με τον βελγικό τύπο ωστόσο, εγκέφαλος του σκανδάλου διαφθοράς είναι ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Πιερ-Αντόνιο Παντσαρέτι, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων, είναι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας της, Αλέξανδρος Καϊλης, ο οποίος σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε συλληφθεί στη βελγική πρωτεύουσα μεταφέροντας τσάντα με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επέμεινε και σήμερα ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε την κ Καϊλή ως δούρειο ίππο στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, προετοιμάζοντας τη μεταγραφή της σε δεύτερο χρόνο.

Στην υπόθεση των παράνομων επισυνδέσεων αναφέρθηκε εμμέσως ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Χαϊδάρι, παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές, ‘’δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους κομματικούς της αντιπάλους στη λάσπη και την τοξικότητα’’..

Με τον Γάλλο ομόλογό του συναντάται αύριο στο Παρίσι, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Θα έχει επίσης επαφές με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και εκπροσώπους επενδυτικών και τραπεζικών ομίλων, ενώ θα συμμετάσχει στο Φόρουμ του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, το οποίο οργανώνεται μεθαύριο στη γαλλική πρωτεύουσα.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προσκεκλημένο μέσω τηλεδιάσκεψης τον επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας, Ντίμτρο Κουλέμπα. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη, θα διεξαχθεί στο Παρίσι νέα διάσκεψη για την υποστήριξη του Κιέβου.

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους από τις 12 έως τις τρεις μετά το μεσημέρι προχωρούν αύριο οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών. Στη μία μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στο Μαρούσι από την βίαιη δολοφονία με πολλαπλές μαχαιριές μιας 23χρονης από την 17χρονη φίλη και συγκάτοικό της, στο σπίτι της, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της ανήλικης – ο οποίος είναι γνωστός καρδιολόγος στην περιοχή – φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι η κόρη του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και λαμβάνει αγωγή. Ενώ σύμφωνα με τους γείτονες η ανήλικη δράστης είχε συχνές εξάρσεις θυμού και ελλιπή γονική μέριμνα.

Και ο καιρός

Στην Αττική αύριο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

16,2 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα