back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Tην Τετάρτη θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος οι τέσσερις συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων η Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει η νέα ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου, για το σκάνδαλο QatarGate. Ενώπιον των αρχών επίσης οι προφυλακισμένοι ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο πρώην ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και άλλο ένα άτομο. Όλοι κατηγορούνται για πιθανή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας του Βελγίου κατασχέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τρία διαφορετικά σημεία: 600.000 ευρώ στο σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, 150.000 ευρώ στο σπίτι της κ. Καϊλή και μεγάλο ποσό, που δεν διευκρινίζεται επακριβώς, σε βαλίτσα που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο πατέρας της κ. Καϊλή. Η εισαγγελία στην ανακοίνωση της τονίζει ότι από την έναρξη των επιχειρήσεων έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 20 έρευνες, και μία δεύτερη προ ολίγου στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Προηγήθηκε η εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη για δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων της των γονιών της, της αδελφής της και του συντρόφου της.
Μεταξύ αυτών και εταιρεία real estate, με αντικείμενο την εμπορία και εκμετάλλευση ακινήτων, με έδρα την Αθήνα .Παράλληλα, εξετάζονται και οι δηλώσεις πόθεν έσχες του πατέρα της.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάστασή της κ. Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου, κάτι για το οποίο χρειάζεται πλειοψηφία 3/5.
Κατόπιν, η πρόταση θα πάει στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν να μπει μπλόκο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Κατάρ για απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βίζας.
Νωρίτερα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές διέγραψαν από την ευρωομάδα την Εύα Καϊλη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη RΑΙ, οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές συναίνεσαν στο αίτημα έκδοσης στο Βέλγιο της συζύγου του επίσης προφυλακισμένου Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς δεν βρίσκεται υπό έρευνα, διευκρίνισε ο επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μαμέρ, ενώ αναφερόμενος σε δηλώσεις του κ. Σχοινά για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, ο κ. Μαμέρ σημείωσε ότι οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφοροποιήσεις, πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν την λύπη τους για την κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων του τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας, τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον σχετικά με την απειλή του Τούρκου προέδρου ότι οι πύραυλοι Tayfun «θα χτυπήσουν την Αθήνα», εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «σε μια περίοδο όπου η ενότητα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη μεταξύ των συμμάχων μας, προτρέπουμε όλους τους συμμάχους μας να αποφεύγουν απειλές και προκλητική ρητορική που μόνο θα αυξήσουν την ένταση και δεν θα βοηθήσουν κανέναν». Νωρίτερα, ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τις Βρυξέλλες κατήγγειλε την Άγκυρα ότι συμπεριφέρεται σαν τη Βόρεια Κορέα, παρά το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Το επίδομα των 600 ευρώ θα το λάβουν και οι ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, πλην των λιμενικών και αστυνομικών διευκρίνισε στη Βουλή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκαν κονδύλια ύψους 8 εκατ.ευρώ για να δοθούν ως επίδομα για τα εκτός έδρας, στους πυροσβέστες.

Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκε νωρίτερα η 17χρονη, η οποία φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 22χρονη φίλη της στο σπίτι της χθες στο Μαρούσι.
Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία. Η 17χρονη παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλίκων.

Με τις ομιλίες των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων αρχίζει αύριο στις 18:00 το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2023.

Tη σύγκληση μιας “συνόδου κορυφής για την παγκόσμια ειρήνη” για την Ουκρανία πρότεινε στις χώρες της G7 έπειτα από σχεδόν δέκα μήνες ρωσικής εισβολής, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Προηγουμένως απευθυνόμενος στην Ομάδα των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη δήλωσε ότι η χώρα του χρειάζεται “σχεδόν δύο δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα” επιπλέον φυσικού αερίου για να περάσει τον χειμώνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών το απόγευμα, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα