back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ.Σ. Διοικητικών Δικαστών: Πιο απρόσιτη η Δικαιοσύνη μετά τη συρρίκνωση των διοικητικών δικαστηρίων

Διαβάστε επίσης

Την αντίθεσή της στην συρρίκνωση των διοικητικών δικαστηρίων εκφράζει με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την ισχυρή αντίθεσή της στη διαδικασία συρρίκνωσης των διοικητικών δικαστηρίων που έχει εκκινήσει η κυβέρνηση. Η συρρίκνωση των διοικητικών δικαστηρίων, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα επιδιωχθεί να πάρει τελικά (συγχωνεύσεις/καταργήσεις δικαστηρίων, μετατροπή τους σε δικαστήρια τηλεματικής), αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη Δικαιοσύνη που είναι σε εξέλιξη και το οποίο κατατείνει στο να καταστήσει την τελευταία ακόμα πιο απρόσιτη για τους πολλούς και ακόμα πιο φιλική στους οικονομικά ισχυρούς. Μια Δικαιοσύνη που θα οργανώνεται με βάση την οικονομία κλίμακας.

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών:

1. Καταδικάζει τον αποκλεισμό του Δ.Σ της Ε.Δ.Δ. από όλες τις μέχρι τώρα φάσεις διαβούλευσης σχετικά με τον Δικαστικό Χάρτη των Διοικητικών Δικαστηρίων, ο οποίος αφορά πρωτίστως όλα τα μέλη της και δεν αποτελεί εσωτερικό θέμα της Διοικητικής Ολομέλειας του ΣτΕ.

2. Αρνείται την κατάργηση η συρρίκνωση οποιουδήποτε υφισταμένου Διοικητικού Δικαστηρίου και απορρίπτει το λεγόμενο «Σχέδιο της Ομάδας Εργασίας» υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου του ΣτΕ κ. Μιχάλη Πικραμένου, κατά το σχετικό του μέρος ως βάση οποιασδήποτε συζήτησης.

3. Απορρίπτει την εισαγωγή των λεγομένων «νέων τεχνολογιών», ως υποκατάσταση της λειτουργίας των υφισταμένων Διοικητικών Δικαστηρίων με φυσική παρουσία σε αυτά Δικαστών και υπαλλήλων.

4. Αξιώνει την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων.

5. Τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μέτρων για την ορθολογικότερη κατανομή υποθέσεων σε όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της Χώρας, με κριτήριο την ευκολία πρόσβασης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στο Δικαστήριο, με τη μείωση των δικαστικών δαπανημάτων και την επανεξέταση του ν. 3900/2010.

6. Εξουσιοδοτεί το Δ.Σ. να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση αυτού του ψηφίσματος, σε αγαστή σύμπνοια με την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και με τους ίδιους τους τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους και τις Ενώσεις των Δικαστικών Υπαλλήλων».

 

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα