back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με τα «βαριά χαρτιά» η Ελλάδα στη Μελβούρνη για το Παγκόσμιο 25άρας πισίνας

Διαβάστε επίσης

Με τους τρεις κατά τεκμήριο κορυφαίους αθλητές της μετέχει η Ελλάδα στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που αρχίζει τα ξημερώματα της Τρίτης στη Μελβούρνη και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην 50άρα πισίνα Απόστολος Χρήστου, ο 5ος Ολυμπιονίκης Κριστιάν Γκολομέεβ και ο σπεσιαλίστας της 25άρας Ανδρέας Βαζαίος θα αγωνιστούν στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, στοχεύοντας αρχικά σε προκρίσεις σε τελικούς και εν συνεχεία στο πρώτο ελληνικό μετάλλιο στη σχεδόν 30χρονη ιστορία της διοργάνωσης.

Και οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας μπαίνουν στη μάχη από την πρώτη ημέρα. Κι αν για τον Γκολομέεβ, η συμμετοχή του στα προκριματικά των 50μ. πεταλούδα αποτελεί απλά μία… προθέρμανση ενόψει του καλού του αγωνίσματος (50μ. ελεύθερο), οι άλλοι δύο μπαίνουν απευθείας «στα βαθιά».

Ο Βαζαίος ξεκινά με τα 200μ. μικτή ατομική, αγώνισμα στο οποίο είναι δις πρωταθλητής Ευρώπης στη μικρή πισίνα και ήταν τέταρτος πέρυσι, στο Παγκόσμιο του Αμπου Ντάμπι. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Νικολόπουλου έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους συμμετέχοντες με 1:51.15, πίσω μόνο από τον Αμερικανό Σέιν Κάσας (1:50.37) και τον Ιάπωνα Ολυμπιονίκη Νταϊγια Σέτο (1:50.66). Ο τελικός διεξάγεται το πρωί της Τρίτης 13/12 (στα αγωνίσματα των 200μ. δεν υπάρχει ημιτελικός και οι οκτώ ταχύτεροι του προκριματικού προκρίνονται απευθείας στον τελικό).

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χρήστου μπαίνει αύριο στα 100μ. ύπτιο με την 7η επίδοση (49.87) και οι προσδοκίες του φτάνουν τουλάχιστον ως την πρόκριση στον τελικό της Τετάρτης (14/12), κάτι που είχε πετύχει και στην περσινή διοργάνωση, όταν κατέλαβε την έβδομη θέση. Τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος είναι ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Ράιαν Μέρφι, ο Ρουμάνος Ρόμπερτ-Αντρέι Γκλίντα (που έχει και τον ταχύτερο χρόνο), ο Ιταλός Λορέντζο Μόρα και ο Καναδός Χαβιέρ Ασεβέδο, ενώ δεν μετέχει ο Ιταλός πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στην 50άρα, Τόμας Τσέκον.

Ο Γκολομέεβ στα 50μ. πεταλούδα έχει την 30ή επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες με 23.14, όμως η δική του προσοχή είναι στραμμένη στα 50μ. ελεύθερο, που αρχίζουν την Παρασκευή 16/12. Εκεί έχει τον έκτο χρόνο με 21.00, αλλά το προσωπικό του -και πανελλήνιο- ρεκόρ είναι 20.75, χρόνος που είναι ικανός να του δώσει μία θέση στο βάθρο, παρά το γεγονός ότι μετέχουν μεγάλα ονόματα, όπως ο Βρετανός Μπεν Πράουντ (πρωταθλητής κόσμου στην 50άρα το περασμένο καλοκαίρι), ο Αυστραλός Ολυμπιονίκης των 100μ. Κάιλ Τσάλμερς, ο Ολλανδός Τομ Ντε Μπουρ, ο Ούγγρος Σεμπάστιαν Σάμπο, αλλά και ο Ντίλαν Κάρτερ.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα