back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σέρρες: Άνοιξε το 9ο Σχολείο μία εβδομάδα μετά τη φονική έκρηξη

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε έπειτα από μία εβδομάδα που παρέμεινε κλειστό το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, στο οποίο είχε μπει λουκέτο μετά την τραγωδία της φονικής έκρηξης που στοίχισε τη ζωή στον 11χρονο μαθητή της έκτης τάξης, ενώ άλλοι δύο είχαν τραυματιστεί.

Στο σχολείο έγινε αλλαγή του καυστήρα και τοποθετήθηκαν κλιματιστικά, ενώ συνεργεία του δήμου Σερρών πραγματοποίησαν όλους τους τεχνικούς ελέγχους ασφαλείας. Το πρώτο μάθημα σε όλες τις τάξεις του δημοτικού ήταν αφιερωμένο στη διαχείριση της απώλειας του συμμαθητή τους, παρουσία ψυχολόγου, καθώς παιδιά και δάσκαλοι προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ της τραγικής απώλειας του 11χρονου Βασίλη.

Εν τω μεταξύ παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 13:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο Σερρών. Ο σύλλογος καλεί τα μέλη του, «τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών να συμμετέχουν δυναμικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας» όπως τονίζει χαρακτηριστικά και εξηγεί: «Επειδή η ασφάλεια των μαθητών-μαθητριών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη και οι ζωές τους για εμάς ανεκτίμητες, οφείλουμε όλοι και όλες να είμαστε εκεί, δυναμικά και ενωτικά».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα